Samenwerking tussen RTL Telekids en Stichting SpeelGoed Nederland

donderdag 10 september 2015

De Stichting SpeelGoed Nederland en het kinder-entertainmentplatform RTL Telekids zijn een samenwerking aangegaan om speelgoed positief onder de aandacht van consumenten, zowel jong als oud, te brengen.

De Stichting SpeelGoed Nederland heeft als doelstelling om de consument goed te informeren over speelgoed en het belang van speelgoed uit te dragen en geeft voorlichting onder meer via speelgoedinfo.nl. RTL Telekids onderstreept het gegeven dat spelen en speelgoed een groot aandeel hebben bij de ontwikkeling van kinderen en wil zich daarom graag aan de doelstelling van Stichting SpeelGoed Nederland verbinden.


Frans Roozen, voorzitter van Stichting SpeelGoed Nederland, licht de keuze voor samenwerking met RTL Telekids toe: 'RTL Telekids is een belangrijke zender in het leven van veel kinderen. Speelgoed is ook belangrijk. Het is daarom logisch dat wij nu met Telekids gaan samenwerken.'

Eén van de manieren om voorlichting over speelgoed te geven, gebeurt door middel van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar. Deze verkiezing wordt al meer dan veertig jaar georganiseerd om het belang van spelen en speelgoed, of dat nu om speelgoed waar je alleen mee speelt of om gezelschapsspellen gaat, te benadrukken.

De komende weken worden middels diverse spots op RTL Telekids kinderen en hun ouders opgeroepen om te stemmen op het genomineerde speelgoed en hun voorkeur zo aan te geven. Ook wordt er een prijsvraagactie uitgezonden en is er online via Telekids.nl en de Facebookpagina van Telekids aandacht voor de verkiezing.

Op 4 november 2015 wordt bekend gemaakt welk speelgoed verkozen is tot Speelgoed van het Jaar. Dit betreffende speelgoed mag dan het etiket 'Speelgoed van het Jaar' dragen.

De Verkiezing Speelgoed van het Jaar wordt tevens mede mogelijk gemaakt door Bart Smit, bol.com, Intertoys, Top1Toys, Toys2Play, ToyChamp en ToysXL.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers