Sebas wint 'Project Rembrandt'

maandag 8 april 2019

De winnaar van 'Project Rembrandt' is bekend. De jury wees vanavond in een zinderende finale de 21 jarige student Kunstgeschiedenis Sebas Groot aan als beste amateur kunstschilder van Nederland.

Sebas uit Egmond aan den Hoef nam het in de finale van het NTR programma op tegen Suzana (44) uit Putte, Nard (45) uit Apeldoorn en Ruben (34) uit Leerdam. Als finaleopdracht mochten de finalisten twee maanden thuis aan een eigen meesterwerk werken. Juryleden Pieter Roelofs en Lita Cabellut beoordeelden het werk van Sebas als beste. Niet alleen waren ze erg onder de indruk van zijn meesterwerk ‘Een vallend boek’, ook waren ze verbluft door de groei die Sebas gedurende het programma doormaakte.

In het meesterwerk van Sebas staat het thema burn-out en depressie onder jongeren centraal. Pieter bewonderde hoe Sebas gebruik had gemaakt van motieven van oude meesters, en daar iets nieuws mee gedaan had. Lita noemde het werk “prikkelend en ontroerend”. Het winnende werk wordt vanaf morgen (maandag 8 april) geëxposeerd in het Atrium van het Rijksmuseum, vrij toegankelijk voor publiek.

Sebas kan nog niet helemaal bevatten dat hij de winnaar is van 'Project Rembrandt'. 'Het is ongelofelijk. Ik ben 21 jaar en mijn werk hangt straks in het Rijksmuseum. Ik heb zoveel geluk, het voelt bijna oneerlijk', zegt hij. 'Ik had niet gedacht dat het mogelijk was, maar het is een droom die uitkomt.'

Hoewel nog niet bevestigd vraagt het succes van 'Project Rembrandt' zonder meer om een tweede seizoen. Wil je je daar alvast voor opgeven? Ga dan naar: projectrembrandt.nl.

'Project Rembrandt' wordt voor de NTR geproduceerd door Helder TV.
Het programma werd mede mogelijk gemaakt door ING.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers