'So You Think You Can Dance': EXIT Shiobian en Louis

maandag 9 november 2009

Stoelendans in de jury van 'So You Think You Can Dance' deze week. Nicky Vernieuwe en Jan Kooijman waren zoals iedere week weer op post. Ook de Amerikaanse Dan Karaty was er weer. Nieuw gezicht was Jim Bakkum, zanger en superhunk 'Link Larkin' in de musical 'Hairspray'. Vorige week kon de jury voor de laatste keer mee beslissen over de eliminaties. Vanaf nu hangt alles af van de kijkers.

Tot hiertoe was het nog mogelijk om de dansers als koppel te beoordelen, maar vanaf deze week worden de stemmen enkel individueel verzameld. Ook de 'Dance For Your Life' is wat aangepast. Voordien moesten enkel de geëlimineerde dansers in dertig seconden het beste van zichzelf geven. Vanaf deze week danst iedereen deze allesomvattende solo.


Shiobian en Michael kwamen als eerste op. De jury had niets dan lof voor deze twee kandidaten met hun HipHop Lyrical. Het volgende duo was Oona en Louis. Zij gingen voor de Mambo. Evelien en Remy verschenen als derde paar ten tonele. Zij kregen een Jazz-choreografie te verwerken. Dat was voor Remy een zwaardere opdracht dan voor Evelien. Maar de jury vond het resultaat geweldig! Het voorlaatste optreden werd gebracht door Els en Kris. Zij deden een Poppin. Een moeilijke choreo, maar een ongeloofelijke performance!

En last but not least, waren Suzanne en Angelo aan de beurt. Hun stijl werd Modern met een aangrijpend emotioneel verhaal erachter.

Na de duo's volgden de solo’s van dertig seconden. Shiobian mocht de spits afbijten, daarna volgden Michael, Oona, Louis, Evelien, Remy, Els, Kris, Suzanne en Angelo. Wie kreeg een ticket naar de volgende liveshow en wie eindigde met een treinkaartje naar huis?

De kijkers hebben beslist
Shiobian was de eerste vrouwelijke kandidate die moest vertrekken. Dat nieuws kwam aan als een donderslag. De jury was verbaasd over de uitslag en had het verdict niet zien aankomen. Shiobian was één van de sterkste danseressen. Haar afscheid verliep dan ook in stijl en met de nodige reclame voor haar uitmuntende danstalent.

Zoals iedere week moest er ook een mannelijke kandidaat 'So You Think You Can Dance' verlaten. De danser die de kijkers het minst kon bekoren was Louis. Ook hij zal volgende week de show vanuit het publiek moeten volgen.

Het wordt er zeker niet makkelijker op. Volgende week telt de groep weer twee leden minder. Maar er zullen weer een heleboel verbazingwekkende optredens te zien zijn, dus zeker kijken!

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers