Steffen en Flip maken nieuwe Videolandserie 'Random shit'

woensdag 17 april 2019
Foto: Videoland - © RTL 2019

Wat krijg je als je succesvolle komediemakers Steffen Haars en Flip van der Kuil (o.a. New Kids en Ron Goossens, Low Budget Stuntman) met vijf komedieregisseurs de creatieve vrijheid geeft voor een nieuwe serie? Letterlijk: 'Random Shit'.

Videolandserie 'Random Shit' is een nieuwe komedieserie met Henry van Loon in de hoofdrol, die 21 verschillende rollen speelt. In de serie wordt Henry uitgenodigd op het hoofdkantoor om een hitserie met zichzelf in de hoofdrol te bedenken om ‘zinkend schip’ Videoland te redden, terwijl de humorloze Videoland-directeur Gerard (Ruben van der Meer) zich van kant dreigt te maken. In acht afleveringen, geregisseerd door verschillende uitgesproken Nederlandse komedieregisseurs, zie je de meest grove, verrassende, lompe, grappige, uitbundige sketches en verhalen. 'Random Shit' is vanaf 18 april alleen te zien bij Videoland.

Videoland gaf komediemakers Steffen & Flip de complete vrijheid om te maken wat ze wilden; 'Als je iets uitgesprokens en vernieuwends wilt creëren zoals 'Random Shit' kan dat alleen in complete vrijheid voor de makers. Je gaat van de serie houden of je haat het, er zit weinig tussenin', aldus de makers. Voor hoofdrolspeler Henry van Loon was het maken van Random Shit een kwestie van complete overgave en talloze transformaties; 'Ik heb in drie maanden meer personages gespeeld dan in de afgelopen vijf jaar. Het was heel bijzonder om met zoveel verschillende komediemakers te werken. Allen met de meest idiote, bizarre, grappige ideeën. Dit is een heel bijzonder project.'


'Random Shit'
Eigen shows, diverse filmrollen, 'De Luizenmoeder'; comedian Henry van Loon is razend populair. Een Original Serie met Henry in de hoofdrol is precies wat 'zinkend schip' Videoland kan redden van de ondergang. Henry belandt in een brainstorm voor zijn eigen hitserie en wordt gedwongen al zijn ideeën te pitchen, terwijl de humorloze Videoland-directeur Gerard zich van kant dreigt te maken. Puppies tegen de muur, de kutste New Kids-typetjes, zwangere vrouwen betasten, iemand van een trap laten flikkeren; allemaal waardeloze, grensoverschrijdende ideeën.

Alle ideeën uit Henry’s pitch zijn gemaakt door verschillende uitgesproken Nederlandse komediemakers; Michiel ten Horn ('Aanmodderfakker'), Max Porcelijn ('Plan C'), Flip van der Kuil & Stephan Miras, Steffen Haars, Maurice Trouwborst en Teemong ('De Fresku & Teemong show'). Alles onder de vlag van New Kids-makers Steffen & Flip. Waar je Random Shit kan bekijken? 'Op Videoland…waar anders?'

'Random Shit' is created by Steffen & Flip en geproduceerd door producer Maarten Swart voor Kaap Holland Series en executive producers Steffen Haars & Flip van der Kuil van Wet Blanket in opdracht van Videoland.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers