Talpa lonkt naar Endemol

zaterdag 17 juni 2006

Talpa en Silvio Berlusconi hebben interesse om samen het bekende productiehuis Endemol te kopen. Dat is nu nog in handen van het Spaanse Telefonica, maar staat al enige tijd in de etalage.

M


ediaset, het bedrijf van Berlusconi, en Talpa zouden samen reeds een consortium hebben opgericht om Endemol te kunnen kopen. Talpa aast op een minderheidsbelang. Volgens analysten zijn de plannen van beide bedrijven erg reŽel. John de Mol, nu sterke man van Talpa, was destijds mede-oprichter van Endemol naast Joop van den Ende.

Voorlopig wil het Nederlandse mediabedrijf nog niet reageren op de geruchten, maar een woordvoerder noemt Endemol wel een 'strategisch interessant bedrijf'.

Telefonica kocht Endemol in 2000 voor 5,5 miljard euro. Een kwart daarvan is ondertussen odnergebracht op de beurs en ook de rest van het belang wil het kwijt. Volgens Telefonica bracht de overname niet de verhoopte resultaten met zich mee. Het Spaanse telecombedrijf wil zich weer op de kernactiviteiten richten.

Toch is het niet meteen zeker dat Talpa en Mediaset Endemol binnenhalen. Ook het (eveneens) Spaanse mediaconcern Vocento, enkele particuliere investeringsmaatschappijen en Sony Pictures behoren tot mogelijke kanshebbers.

Wat de vraagprijs van Telefonica is voor Endemol, valt moeilijk te achterhalen. Verschillende bronnen spreken mekaar namelijk tegen. Volgens een toonaangevende financiŽle krant zou het overnamebedrag rond de 1,75 milard euro liggen.

Bron: dvhn.nl

DOSSIER: De weg naar Talpa

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers