TV Oranje blij met programmaverschuivingen bij TROS

woensdag 27 juli 2011

TV Oranje gaat zich intensiever bezighouden met het organiseren van artiestenreizen. De muziekzender reageert daarmee op de aankondiging van TROS-directeur Peter Kuipers in De Telegraaf van woensdag dat zijn omroep stopt met het organiseren en uitzenden van artiestenreizen. Ook RTL duikt in het programmagat van de TROS.

Eerder deze week kondigde RTL 8 aan de zendtijd van het kinderprogramma Telekids met ingang van het komende winterseizoen flink uit te breiden. Dit als reactie op de mededeling vorige week van de TROS dat men per 1 januari stopt met het merendeel van de kinderprogrammering voor 'de grootste familie van Nederland'.


'Oh Oh TV Oranje Clipreis'
De zenders TV Oranje en de jongste Hollandse radiozender Radio Oranje Nationaal bieden de komende veertien dagen Nederlandse artiesten de gelegenheid om met hun fans een gratis televisieclip op te nemen in het Griekse partyparadijs Chersonissos. De deelnemende artiest krijgt van TV Oranje niet alleen een gratis clip en een gratis vliegreis maar ook een gratis achtdaags all-inclusive verblijf in het gerenommeerde Star Beach Hotel. Voorwaarde bij dit unieke initiatief van TV Oranje is wel dat de desbetreffende artiest zich samen met tien fans, vrienden of familieleden aanmeldt voor de 'Oh Oh TV Oranje Clipreis' die plaats vindt vanaf 28 augustus aanstaande. Ook wordt van de deelnemende artiesten verwacht dat ze een optreden verzorgen op Kreta.

'TV Oranje is springplank voor artiesten'
Volgens TV Oranje-directeur Gerard Ardesch hebben zich inmiddels meerdere artiesten aangemeld. Onder hen is de 81- jarige Wim Roma uit Vlissingen. Roma is op dit moment de meest opvallende TV Oranje-artiest die met zijn nieuwe liedje 'Laat opa maar schuiven' veelvuldig te zien is in de dagelijkse Verzoekparade van TV Oranje en bij Radio Oranje Nationaal. 'Ook de niet-landelijk bekende artiesten krijgen op deze manier een kans om aan zonnige stranden gratis een professionele clip te maken die bovendien gegarandeerd door TV Oranje zal worden uitgezonden', aldus Ardesch. 'TV Oranje is en blijft een belangrijke springplank voor Nederlandse artiesten.'

TROS

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

De jonge moeder Isabel Green probeert de familieboerderij te runnen en voor de kinderen te zorgen, terwijl haar echtgenoot aan het front dient. Nanny McPhee, de magische kinderjuf, komt haar te hulp. Ze wil Isabels kinderen en hun twee verwende neefjes, die eveneens op de boerderij logeren, vijf belangrijke levenslessen leren: niet vechten, delen met anderen, behulpzaam zijn, samenwerken en vertrouwen hebben.

'Nanny McPhee and the Big Bang', film uit 2010 met oa. Emma Thompson, om 22.30 uur op Net5.

Dossiers