'Utopia' stopt eind dit jaar definitief

dinsdag 20 augustus 2019

Na zes jaar en 1554 afleveringen stopt het spraakmakende SBS6-programma 'Utopia' aan het eind van dit jaar. De huidige 15 inwoners van het reality-programma hebben het nieuws vanochtend gehoord.

Zij leven nu toe naar de finale, die eind december zal plaatsvinden. Slechts één inwoner verlaat dan als dé grote winnaar het 'Utopia'-terrein. Vanaf maandag 26 augustus verandert ook het tijdslot: de realityreeks is dan van 18.00 uur tot 19.00 uur te zien bij SBS6.


Op 31 december 2013 ging Utopia onder grote belangstelling van start. Het oorspronkelijke plan was om in één jaar tijd een ideale samenleving te creëren, op een verlaten terrein bij Laren. Wegens succes werd het programma steeds met een jaar verlengd, tot het in mei 2018 niet langer mogelijk was om het 'Utopia'-terrein te huren. Daarom is op een nabij gelegen leeg stuk grond 'Utopia 2' gestart. Bijna zes jaar lang hebben de verschillende inwoners gebouwd, discussies gevoerd, geëxperimenteerd, ruziegemaakt en ook veel plezier gehad. Tot twee keer toe veranderden ze een kale omgeving in een bruisende mini-samenleving, voorzien van alle gemakken en soms zelfs van luxe.

Het sociale experiment 'Utopia' is uitgegroeid tot een spraakmakende realityreeks die veel voor de zender heeft betekend. Omdat SBS6 een nieuwe fase ingaat, maakt 'Utopia' plaats voor andere mooie en verrassende programma’s. Later wordt bekendgemaakt welk programma er in het tijdslot van 'Utopia' te zien zal zijn.

Dit jaar kijken er dagelijks gemiddeld 417.000 mensen naar 'Utopia'. De realityreeks is naast de uitzending op tv ook 24/7 online te volgen op utopiatv.nl. 'Utopia' is ontwikkeld door Talpa Content en wordt geproduceerd door Talpa Producties.

'Utopia' is iedere werkdag van 19.30 tot 20.30 uur te zien bij SBS6. Vanaf 26 augustus wordt 'Utopia' elke werkdag uitgezonden van 18.00 tot 19.00 uur. Vanaf dan is te zien hoe de Utopianen toeleven naar de finale van eind december.

DOSSIER: Najaar 2019: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Bed & Breakfast' (foto: © Omroep MAX 2020)

In Noord-Brabant zijn we te gast bij Joys en Marco. Zij hebben een voorliefde voor het kroeg- én rock-'n-rollleven. Dit zie je dan ook duidelijk terug in hun B&B-kamers. Daarna is het de beurt aan Karin en Ralf om de gasten te ontvangen. Ook zij wonen in Noord-Brabant, maar dan wat meer landelijk. Yvonne en Hein mogen als laatste de deelnemers verwelkomen in hun bed & breakfast in Gelderland.

'Bed & Breakfast', om 20.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers