Verrassende emotionele boodschappen in nieuw SBS6-programma 'Waarom Wachten?'

dinsdag 2 juni 2015

Soms spreken mensen pas op een begrafenis hun waardering uit voor iemand die dichtbij hen staat, maar eigenlijk is het dan al te laat. Dus waarom doe je dat niet als je beiden nog vol in het leven staat? 'Waarom Wachten?'.

Dit gegeven staat centraal in het nieuwe SBS6-programma 'Waarom Wachten?', gepresenteerd door Jochem van Gelder. Het is een reeks vol ontroerende persoonlijke verhalen en eerlijke en emotionele boodschappen. Waarom wachten? is dit najaar te zien bij SBS6.


Jochem van Gelder helpt de deelnemers bij het volbrengen van hun missie. Samen gaan ze op zoek naar een bijzondere plek om die ene speciale persoon te verrassen met de woorden die ze nog niet eerder hebben gehoord. Jochem: 'Dit programma zet mensen aan om na te denken wie in je directe omgeving het verschil heeft gemaakt in je leven. Wie heeft je in moeilijke tijden geholpen of staat altijd voor je klaar? Het zijn de bekende speeches die je altijd hoort op het moment dat iemand overleden is, maar waarom zou je wachten met bedanken als iemand een speciaal plekje in je hart heeft? Het is een oprecht en daarom dankbaar programma om te maken.'

Iedereen pakt dit op zijn of haar eigen, bijzondere manier aan. Zo reist Peggy af naar Schotland om haar vader Tom tijdens een vakantie te vertellen hoe dankbaar zij is voor de wijze waarop hij haar zieke moeder jarenlang verzorgde, terwijl hij zichzelf wegcijferde. Ze bedankt hem dat hij altijd zo positief is gebleven ondanks de moeilijke jaren en vertelt hem hoe knap ze het vindt dat hij alles aan de kant heeft gezet voor zijn vrouw, haar moeder.

Marjo legt een muziekoptreden plat om aan haar moeder Ria te vertellen dat zij zich geen beter rolmodel had kunnen wensen. Zowel moeder Ria als vader Tom hebben geen idee wat hen staat te wachten en worden blij verrast door de lofspeech van hun kinderen. Een moment om nooit meer te vergeten.

'Waarom Wachten?' is geïnspireerd op de campagne van coöperatie DELA en wordt geproduceerd door Talpa.

'Waarom Wachten?', dit najaar bij SBS6.

DOSSIER: Najaar 2015: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers