Wie wordt de Minister van Gehandicaptenzaken?

zondag 16 juni 2019

Supergemotiveerd en vastbesloten om het verschil te gaan maken voor 1,8 miljoen Nederlanders met een handicap. Dát zijn de zes kandidaten die de komende 4 weken campagne voeren voor de functie van Minister van Gehandicaptenzaken.

Op maandag 17 juni bepalen de kijker en een tv-jury in de live-uitzending, gepresenteerd door Lucille Werner en Anita Witzier, wie deze prestigieuze functie krijgt. Wie heeft het beste campagne gevoerd en wie weet kijker en jury, die bestaat uit Leontien van Moorsel, Ronald Plasterk en Vincent Bijlo, het best te overtuigen dat hij of zij het komende jaar het verschil gaat maken voor 1,8 miljoen Nederlanders met een handicap?


Een jaar lang zal de Minister van Gehandicaptenzaken, ondersteund door een eigen ‘ministerie’ bij KRO-NCRV, sturing geven aan het bevorderen van een inclusieve samenleving (op alle fronten).

De zes kandidaten die voor de titel Minister van Gehandicapten strijden zijn: Boaz Spermon (35 jaar) uit Amsterdam, Frances Vereijken (25 jaar) uit Groningen, Rick Brink (33 jaar) uit Hardenberg, Sandra Ballij (37 jaar) uit Amsterdam, Sven Romkes (36 jaar) uit Assen en Thijs de Lange (21 jaar) uit Zaandijk.

Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zal de kandidaten kritisch ondervragen over hun plannen. Comedian Martijn Koning laat zijn licht schijnen op de campagnefilmpjes van de kandidaat-ministers. Daarnaast zijn er diverse optredens waaronder dat van het danspaar Cie Le Huit uit België.

Peter Kuipers, directievoorzitter KRO-NCRV: 'Ik vind het volstrekt niet van deze tijd dat wij geen ministerie hebben dat zich richt op de belangen van 1,8 miljoen Nederlanders met een beperking. Als KRO-NCRV willen wij niet alleen thema’s op de agenda zetten, maar zijn wij met de Minister van Gehandicaptenzaken vastbesloten om zaken te veranderen. Samen met onze leden, kijkers en luisteraars!'

'Minister van Gehandicaptenzaken', maandag 17 juni om 21.15 uur op NPO 1.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders' (RTL 4)

Met de finale in zicht, groeit het onderlinge wantrouwen. Zelfs de Verraders bekijken elkaar met argusogen. Een van de Getrouwen probeert de groep voorzichtig mee te krijgen, maar belandt zelf in een zee van verdenkingen. In een kasteel waar paranoia hoogtij viert, is strategie de sleutel.

'De Verraders', om 20.00 uur op RTL 4.

Dossiers