Erfgenamen Michael Jackson willen dat Studio Brussel naam programma verandert

maandag 18 oktober 2021

Al drie seizoenen lang presenteert Stijn Van de Voorde het muzikale quizprogramma 'King Of Pop' op Studio Brussel. De VRT heeft nu een schrijven ontvangen van de beheerders van de nalatenschap van Michael Jackson met de eis om de naam van het programma te veranderen.

De term King of Pop is exclusief verbonden aan de overleden Michael Jackson. Je mag die naam blijkbaar dus niet zomaar gebruiken. En dat weten ze bij Studio Brussel nu ook. De VRT heeft een brief ontvangen van de beheerders van Jacskon's nalatenschap met de eis om de naam van het programma te  veranderen, of ander om te betalen voor het gebruik van de titel 'King of Pop'.


Veel details wil de VRT aan Het Nieuwsblad niet kwijt, maar de juridische dienst van de openbare omroep onderzoekt de vraag en de oorsprong ervan momenteel en zal daarna de nodige stappen zetten.

Presentator Stijn Van de Voorde benadrukt dat 'King of Pop' een goedkoop programma is dat hij volledig zelf maakt. 'Het zou stom zijn mochten we daar nu geld voor moeten betalen. Daar is geen budget voor. Dan liever een nieuwe naam', zegt hij in de krant.

Het is overigens al het derde seizoen van het radioprogramma. 'Grappig dat die mannen dat nu pas hebben ontdekt', zegt Van de Voorde nog.

Bron: Het Nieuwsblad

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers