Extra special van 'The Original Soundtrack' op Klara

zaterdag 19 oktober 2019
Foto: Klara - © VRT 2019

De beste filmmuziek aller tijden krijgt een extra marathonuitzending op zondag 20 oktober op Klara.

Op algemeen verzoek komt er een extra uitzending van 'The Original Soundtrack' op zondagnamiddag 20 oktober. In een bijzondere marathonuitzending kiezen filmjournalisten Jeroen Struys (De Standaard) en Robin Broos (De Morgen) samen met de luisteraars hun favoriete soundtracks.


Het lijstje werd ook samengesteld uit de vele reacties van luisteraars. Robin en Jeroen lanceerden daarvoor een oproep tijdens hun gelijknamige programma op zaterdagavond. Van de spannende en beklijvende tunes uit 'Pulp Fiction' en James Bond tot de swingende hits uit 'Singin' in the Rain' en 'La La Land', 'The Original Soundtrack' heeft het allemaal.

Jeroen Struys: 'Het is duidelijk dat filmmuziek recht naar het hart gaat van véél mensen. Toen we de luisteraars vroegen om hun favoriet in te sturen, werd onze mailbox ei zo na overspoeld. Muziek werkt heel erg op de emoties van de kijker in en kan nog jaren in je hoofd blijven hangen nadat je de film hebt gezien. Ik krijg nog altijd vochtige ogen als ik de muziek van ET hoor. En ik kijk er heel erg naar uit om een pareltje als 'Les lèvres rouges' te laten horen, dat blijkbaar veel meer mensen heeft beroerd dan je zou denken.'

Maestro Dirk Brossé, de componist van 'Daens', 'Licht', 'Koko Flanel', 'De Kavijaks' en vaste dirigent van de World Soundtrack Awards, is voor deze gelegenheid hun special guest.

Robin Broos: 'Het is een bijzondere eer dat de Maestro hiervoor tijd wil maken, twee dagen na zijn slotconcert op Film Fest Gent. Dirk is een grote naam in de wereld van de filmmuziek. Niet alleen schreef hij mooie scores, hij is ook een vertrouweling van grootmeester John Williams. Zo werd hij aangesteld als dirigent van de eerste wereldtournee van Star Wars in Concert en mocht hij vorig jaar nog Williams vervangen voor zijn concert in de Londense Royal Albert Hall. Ik ben er zeker van dat Dirk een vat vol verhalen zal blijken.'

'The Original Soundtrack', zondag 20 oktober van 14.00 tot 18.00 uur op Klara of via de Klara-app.

'The Original Soundtrack' is te herbeluisteren via klara.be en de Klara-app, en te downloaden als podcast.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers