'Jong Geweld' krijgt een andere kijk op de psychiatrie

maandag 24 september 2018
Foto: VTM - © MEDIALAAN 2018

Zes kinderen van bekende ouders leren in 'Jong Geweld' een andere wereld kennen dan diegene die ze gewend zijn. Chinouk, Tita, Hebe, Len, Obi en Fiel gaan samen op kamp, voor een realitycheck die helemaal in het teken staat van Rode Neuzen Dag.

'In aflevering 2 op dinsdag 25 september trekken de zes naar het psychiatrisch centrum van Pittem, waar ze enkele leeftijdsgenoten ontmoeten die er opgenomen zijn.

De rit naar het centrum maakt de jongeren toch wat zenuwachtig voor wat er op hen af zal komen. 'Ik ken de naam ‘psychiatrie’ wel, maar weet totaal niet wat te verwachten', zegt Obi. 'Als we aan de psychiatrie denken, denken we meteen aan zotten', geeft Fiel toe. De zenuwen verdwijnen echter als sneeuw voor de zon als de zes kennismaken met Emma (22), Julie (18), Saskia (20), Jonas (20) en Jari (20), die in het centrum verblijven. 'Jullie zien er zo gewoon uit', klinkt het unaniem. Na de eerste kennismaking splitst de groep zich op om elkaar beter te leren kennen tijdens enkele therapieën.

Obi, Fiel en Chinouk trekken met Julie, Emma en Jonas naar de zorgboerderij. Obi praat met Julie en hoort hoe zij in het centrum is beland nadat ze het slachtoffer werd van seksueel misbruik. Chinouk luistert naar het verhaal van Emma, die gebukt gaat onder jarenlange pesterijen op school. En Fiel leert Jonas beter kennen. Hij worstelde, onder invloed van foute vrienden, met een drugsverslaving.

Hebe, Len en Tita tonen samen met Saskia en Jari hun creatief talent tijdens de beeldende therapie. Vooral Tita beseft dat ze al veel geluk heeft gekend in haar jonge leven. Len luistert naar het harde verhaal van Jari (20), die z’n vader levenloos aantrof na een zelfdoding. Al snel ontstaat er een hechte band tussen de jongeren onderling en worden de vooroordelen over de psychiatrie één voor één van tafel geveegd.

'Jong Geweld', dinsdag 25 september om 21.45 uur op VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers