Koen Wauters volgt Tom Boonen tot in Qatar

zondag 2 april 2017

Tom Boonen was eigenlijk liever mountainbiker geworden. 'Maar daar was niets mee te verdienen', zegt hij al lachend. In de tweede aflevering van het bijzondere portret dat Koen Wauters het voorbije jaar van Tom draaide, krijgen we opnieuw een heel verrassende kant van de sprinter te zien.

Tom houdt ook van stevige paardenkracht uit motoren. Zeker in de zomer, dan doet hij het iets rustiger aan en kan hij zich amuseren met zijn vrienden. Koen Wauters vertrekt samen met Tom en enkele van zijn vrienden naar een zandgroeve in Lommel waar ze de oude opgelapte 4x4 van Tom uitgebreid gaan testen. En Koen heeft voor een verrassing gezorgd: de Parijs-Dakar Jeep van Dakar-legende Jacky Loomans. Heeft Koen een nieuwe copiloot gevonden voor zijn volgend rally–avontuur? Of is Tom té roekeloos? 'Het probleem met Tom is dat hij veel te weinig schrik heeft', vreest Koen.


Ondertussen begint zijn beslissing er na Parijs-Roubaix 2017 mee te stoppen, te dagen. Elke van de wedstrijden in de wielerkalender die hij nu rijdt, rijdt hij voor het laatst. Wat weemoedig vertrekt hij naar zijn laatste WK in Qatar. 'De eerste keer dat ik me ervan bewust wordt dat alles de laatste keer wordt', mijmert hij.

Het WK wielrennen in Qatar ging door op een parcours dat Tom zou moeten liggen. Hij had er dan ook geweldig hard zijn zinnen op gezet. Koen vertrok mee naar Qatar samen met vader Andre Boonen, broer Sven en heel wat Belgische supporters.

In Qatar volgt Koen de voorbereiding op de koers van nabij en maakt hij kennis met de Belgische ploeg en hun coach Kevin De Weert. De verschroeiende hitte in Qatar wordt niet door alle renners even goed verteerd, maar Tom heeft er duidelijk niet al te veel last van. Ook Koen waagt zich onder een loodzware hemel op de fiets.

Na een paar dagen arriveert ook Lore, moeder Boonen en de tweeling Jacqueline en Valentine voor wat dagen vakantie samen. Koen wordt prompt gepromoveerd tot parttime babysit. Lore volgt met Koen de koers op haar hotelkamer, maar voelt zich heel onwennig. 'Wat moet ik hier doen? Thuis begin ik tijdens de koers normaal van alles te doen, zoals kasten uitkuisen. Maar hier? Ik heb geen was, ik heb geen strijk (zucht)!'

Nog een paar maanden en het is gedaan, beseft het koppel. Tom en Lore gaan dan veel tijd hebben om met de kinderen door te brengen. 'In september gaat Lore opnieuw werken. Maar eerst gaan we na mijn afscheid toch eerst drie maand heel de tijd samen zijn met de kinderen', aldus Tom.

'Tom Boonen: My Ride, My Fight, My Life' werd in opdracht van VTM gemaakt door Borgerhoff & Lamberigts in coproductie met Zebra63.

'Tom Boonen: My Ride, My Fight, My Life', maandag 3 april om 21.55 uur op VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers