Tweede halve finale 'Move Like Michael Jackson' op VT4

woensdag 21 april 2010

Jermaine Jackson neemt plaats in de jury van 'Move Like Michael Jackson'. Samen met Mark Summers, Lavelle Smith Jr, VT4-styliste Lien Degol en Popstars-jurylid Maurice bepaalt Jermaine Jackson wie naar de finale mag en wie dus een stap dichter is bij de dance-act op het officiŽle memorial concert in Londen.

Van de 5.876 kandidaten die auditie gedaan hebben, werden 20 topacts overgehouden na de workshops. In deze tweede halve finale zien we volgende Vlamingen aan het werk.

Bart Kalenga uit Ninove
De 19-jarige Bart is 2e jaars student aan de Universiteit in Gent. Hij volgt een architectuuropleiding maar danst in zijn vrije uren de sterren van de hemel. Bart wil graag een goede architect worden maar daarnaast veel blijven dansen. Een keuze tussen de twee sectoren wil en kan hij niet maken. Hij kan zijn passie in beide goed kwijt. Op 12 jarige leeftijd is Bart begonnen met het nemen van danslessen. Nu, 7 jaar later, zit hij tussen de 20 beste dansers van 'Move Like Michael Jackson'. Hij kan naast jazz, hiphop, salsa en klassiek ook Afrikaans dansen. Zijn vader komt uit Kongo en, ook al is Bart zelf nooit in Afrika geweest, toch komt hij door dans in contact met zijn roots.
Hij viel bij de jury op door zijn uitstraling, zijn gespierde lijf en het beheersen van veel verschillende dansstijlen.

Michael Jackson is zijn vreugde in blijde dagen en zijn troost in minder goede dagen. Bart doet mee aan 'Move Like Michael Jackson' als eerbetoon aan Michael. Hij heeft hem nooit in 't echt bezig kunnen zien, maar wil graag, als bedanking voor de energie en drift die hij hem al heeft gegeven, iets terug doen. Zijn favoriete Michael nummers zijn Liberian girl, Black or white en In the closet.

Laura Parijs uit Dendermonde
Laura komt uit Dendermonde en is 18 jaar. Ze zit op het conservatorium in Antwerpen. Hier studeert ze Hedendaagse Dans. Ze danst al vanaf haar 4e en het werd haar ouders al snel duidelijk dat Laura door het leven wilde gaan als professioneel danseres. Haar droom is om een erkende danser te worden en naar Amerika te gaan. Daar zou ze graag de showwereld in willen stappen en het heel ver willen gaan schoppen. Ze heeft ervaring met veel verschillende dansstijlen zoals hiphop, klassiek ballet, jazz en hedendaagse dans. Ze danst gemiddeld zo'n 20 uur per week. Ze ziet zichzelf als een doorzetter, een optimist en soms een beetje hyperactief. Naast dansen kan Laura ook goed zingen.

Laura is opgegroeid met Michael Jackson, ze heeft op zijn muziek leren dansen. Als ze haar idool en de legende Michael Jackson mag eren tijdens het Memorial concert zou er een droom uitkomen voor Laura. They don't really care about us, Black or White en The way you make me feel zijn haar favoriete nummers.

Jan van Acker uit Schilde
Jan van Acker is een autodidact. Deze 22 jarige danser uit het Belgische Schilde heeft nooit danslessen gehad maar zichzelf alles aangeleerd. In het dagelijkse leven is Jan een entertainer. Hij zit 7 maanden per jaar op Ibiza waar hij 's avonds als animator op het podium in een hotel staat. Daarnaast wordt hij ook als danser geboekt in verschillende discotheken op Ibiza. Zijn dansstijl is popping, locking, breakdance en elektro boogie. Jan weet hoe hij moet entertainen en hoopt de jury in te pakken met zijn talent.

Michael Jackson is de reden geweest waarom hij is begonnen met dansen. Michael was de grootste entertainer ooit en hij is dan ook de grootste inspiratiebron voor Jan. Voor hem is hij een held. Als kind had hij al oog voor de perfectie en het gevoel hij heeft voor muziek. Hij is altijd een voorbeeld geweest. Beat it, Man in the mirror en The way you make me feel zijn zijn favoriete nummers. Jan omschrijft zichzelf als rustig, gevoelig, sportief en emotioneel.

'Move Like Michael Jackson', donderdag 22 april om 20.50 uur op VT4.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers