'Z-Innovation' blikt vooruit op het tijdperk van de microchip

woensdag 3 mei 2017

Een wereld zonder microchips is ondenkbaar. Smartphones, laptops, elektronische huishoudtoestellenÖ en zelfs geavanceerde apparaatjes om je fitheid te meten of medische diagnoses te stellen. Ze beheersen meer en meer ons leven.

We hebben de mond vol van slimme auto’s, slimme fabrieken, slimme logistiek, slimme energie, slimme steden. In een nieuwe tiendelige reeks toont Z-Innovation dat microchips zijn doorgedrongen tot elk aspect van ons leven.

De chips worden goedkoper en kleiner, en ze bevatten almaar meer data en worden steeds energiezuiniger. Op die manier ontstaan allerlei creatieve en slimme toepassingen die ons leven aangenamer, duurzamer, veiliger en gezonder maken. Denk aan hyperspectrale camera’s om groenten en fruit te inspecteren of nieuwe manieren om snel kanker op te sporen via labo’s in chipformaat.

Het zogenaamde ‘Internet of Things’ (IoT) zal tegen 2020 uit miljarden, geconnecteerde, ‘denkende’ objecten bestaan die bol staan van de sensoren.

Imec, ’s werelds meest toonaangevende onderzoeks- en innovatiecentrum op het vlak van nano-elektronica en digitale technologie, is een drijvende kracht achter de innovaties die nodig zijn om dat nieuwe microchiptijdperk waar te maken. En met hen een heel ecosysteem van partnerbedrijven.

'Z-Innovation', vanaf donderdag 4 mei op Kanaal Z en Canal Z.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers