Zaterdag de halve finale van 'My Name Is Michael'

donderdag 28 januari 2010

De zoektocht naar de man die tijdens de tributeconcerten gestalte zal geven aan de king of pop wordt week na week spannender. Deze zoektocht houdt ook almaar meer Vlamingen in de ban. De derde aflevering van 'My Name Is Michael' palmde een marktaandeel in van 32,8 % (VVA 18-54), wat betekent dat 1 op de 3 kijkers vorige week zaterdag voor de flitsende show koos.

Op dit moment zijn er nog 8 talenten die kans maken op de fel begeerde hoofdrol in de tributeconcerten, die in april in Vlaanderen gaan lopen. Pistice uit Willebroek is met zijn 17 jaar de benjamin van de bende, maar hij voelt zich helemaal thuis op het podium. De 37-jarige Christophe uit Asse kreeg vorige week na zijn optreden voor een bomvolle zaal fans alleen superlatieven als commentaar. Ook hun Nederlande collega's Daan, Urvin, Mitchell, Imi, Ruben en Dennis wisten indruk te maken op de deskundige juryleden.

In de halve finale van ‘My Name Is Michael’ kunnen de acht kandidaten werkelijk alle remmen losgooien. Ze ondergaan niet alleen een fysieke metamorfose, ze worden ook uitgenodigd om een remake te maken van ‘Thriller’ en ‘Bad’, de legendarische en meest bekende videoclips van hun grote held. Beide clips staan bol van de ingenieuze passen en spectaculaire special effects. Voeg daar de magie van Michael Jackson aan toe en je begrijpt dat de zanger een allround entertainer was, die zijn stempel op de muziekvideo-industrie heeft gedrukt. De kandidaten zijn dan ook zeer enthousiast over deze opdracht en kreten als 'Vet' en 'Spannend' vliegen in het rond.

Maar voor de videoclips ingeblikt kunnen worden, moet er gezwoegd en gezweet worden. In de muziekstudio worden de kandidaten gecoacht door Berget Lewis en Ronny Mosuse om de goeie timing te vinden en de song op te bouwen. In de dansstudio geeft Dan de mannen extra tips en goeie raad. Tijdens de repetities wordt alles gegeven en af en toe ook gesakkerd, want het tempo ligt zeer hoog. Daan bevindt zich in dit schuitje. De sympathieke jongeman is linkshandig en draait voortdurend de verkeerde kant op.

Anderen barsten dan weer van het zelfvertrouwen. Ruben bijvoorbeeld. Hij heeft al twee platen opgenomen in Oostenrijk en voor hem is het een makkie om zijn tekst in te zingen. Opvallend is wel dat voor het eerst in de wedstrijd het woord ‘concurrentie’ valt en dat de kandidaten peilen wie ze het meest moeten vrezen…

Met recht en reden, want in deze 4de aflevering van 'My Name Is Michael' oordeelt de vakjury aan de hand van de gedraaide videoclip bij wie het totaalplaatje klopt en wie de vier gelukkigen zijn die aantreden in de grote finaleshow, die op zaterdag 6 februari live wordt uitgezonden vanuit Vilvoorde.
 
Zaterdagavond leren we ook Laura, Annika, Mika, Lulu en Romy beter kennen. Onze vijf mini-Michaels worden al klaargestoomd voor de grote finale en we zien hen aan het werk tijdens hun workshops. Hun enthouasiasme en gedrevenheid werken zonder meer aanstekelijk.
 
Wie schittert in de remakes van Bad en Thriller? Wie stijgt boven zichzelf uit in de videoclip? Wie zijn de vier volwassenen die doorstoten naar de grote finaleshow? De antwoorden op zaterdag 30 januari 2010 in ‘My Name Is Michael’.

'My Name Is Michael', zaterdag 29 januari 2010 om 20.40 uur op vtm.


DOSSIER: My Name is Michael (vtm & RTL 4)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers