'Andere Tijden' opent nieuw seizoen met de krottenkoning van Rotterdam

dinsdag 19 oktober 2021

'Andere Tijden' opent het nieuwe seizoen met een aflevering over de krottenkoning van Rotterdam. 'Andere Tijden' is de komende maanden op het vertrouwde tijdstip van woensdag na 'Nieuwsuur' zien, en incidenteel met extra lange beeldspecials.

Daarnaast publiceert het geschiedenisprogramma op YouTube nu wekelijks een nieuwe korte video gelinkt aan de actualiteit: 'Andere Tijden Short History'.


De krottenkoning van Rotterdam
Speculanten storten zich al enkele jaren massaal op de Nederlandse woningmarkt. 'Andere Tijden' gaat terug naar de jaren 70, naar de beruchte 'krottenkoning’ Fennis, die duizenden huurwoningen opkoopt in de oude wijken van Rotterdam. Bewoners betalen huur aan een van de vele ondernemingen van Fennis, maar de woningen zelf worden sterk verwaarloosd. Na jaren van bewonersacties, huurstakingen, rechtszaken en dwangbevelen ziet Fennis zich door een faillissement genoodzaakt zijn woningbezit aan de gemeente te verkopen om zijn miljoenenschuld aan hypotheekbanken en de gemeente Rotterdam deels in te lossen. Zelf vertrekt hij naar het buitenland.

'Andere Tijden', woensdag 20 oktober om 22.20 uur bij de NTR op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers