AVROTROS achter de schermen van het Prinses Maxima Centrum

woensdag 10 juli 2019

Ieder jaar horen 600 kinderen in Nederland dat ze kanker hebben. Bijna een kwart van hen overleeft dit niet. Voor die kinderen is een gloednieuw ziekenhuis opgezet: het Prinses Maxima Centrum.

Het nieuwe AVROTROS-programma 'Helden van Het Máxima' geeft een unieke inkijk achter de schermen van dit nieuwe kinderziekenhuis. Een jaar lang volgde documentairemaker Paul Rigter de helden van ‘Het Máxima’; werknemers, van directeur tot verpleegster, die dag en nacht paraat staan voor kinderen met kanker en daarmee het verschil maken tussen leven en dood. Tijdens momenten van uitzinnige blijdschap en momenten van intens verdriet. Wie zijn deze mensen die hun leven in het teken stellen van de genezing van kinderkanker?

Verpleegkundige Arno en verpleegkundig specialist Kim zetten alles opzij om zieke kinderen de beste kwaliteit van leven te geven. Ze geven troost aan patiëntjes en hun ouders, maar moeten achter de schermen ook hun eigen verdriet een plekje geven. Researcher Lianne doet onderzoek naar nieuwe technieken om tumoren op te laten lichten tijdens een operatie, zodat kinderchirurgen beter hun werk kunnen doen. Karima is een pittige dame met glamour, die ondanks haar hakken een hoog tempo aanhoudt. Dagelijks geeft zij leiding aan een groot team assistenten die ervoor zorgen dat de patiëntjes de juiste medicijnen krijgen. Rob is de bevlogen en onvermoeibare aanvoerder van het Prinses Maxima Centrum. De oncoloog staat pal voor de mensen op de zorgvloer, door zijn eigen achtergrond weet hij als geen ander hoe hoog de belasting daar is. Het zijn slechts enkele van de helden die de rode draad vormen door deze bijzondere documentairereeks.

'Helden van Het Máxima', donderdag 11 juli om 21.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers