Brava viert vijftigste verjaardag van de Weense Staatsopera

dinsdag 24 november 2015

Bij cultuurzender Brava is woensdag 25 november vanaf 20.30 uur een tv-registratie te zien van het Galaconcert ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van de heropening van de Weense Staatsopera in november 2005.

Hoewel er veel mis kan gaan bij operagala’s – er is immers beperkte tijd voor repetities en het publiek komt niet altijd voor de muziek naar het gala – was dit concert een klinkend succes. Vijf wereldberoemde dirigenten waren in de Weense Staatsopera aanwezig om samen met een onvolprezen groep zangers een aantal pareltjes van het operarepertoire uit te voeren.


Onder leiding van Daniele Gatti, Zubin Metha, Seiji Ozawa, Christian Thielemann en Franz Welser-Most brachten Koor en Orkest van de Weense Staatsopera hoogtepunten ten gehore uit W. A. Mozarts 'Don Giovanni', Ludwig van Beethovens 'Fidelio', Giuseppe Verdi's 'Aida', Richard Wagners 'Die Meistersinger von Nürnberg' en Richard Strauss' 'Der Rosenkavalier' en 'Die Frau ohne Schatten'. Zij werden terzijde gestaan door ware operasterren, onder wie mezzosopranen Edita Gruberova, Violeta Urmana, Deborah Polaski, Soile Isokoski, Ildiko Raimondi, Genia Kuhmeier en Ricarda Merbeth; baritons Placido Domingo, Johan Botha en Michael Schade en tenoren Thomas Hampson, Franz Grundheber en Falk Struckmann. Ook de bassen Bryn Terfel, Feruccio Furlanetto en Walter Fink gaven acte de présence.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers