Chateau Meiland: het Franse avontuur begint bij SBS6

zondag 19 mei 2019

Ruim twaalf jaar geleden ging de markante Martien Meiland het buitenlandse avontuur -geheel op eigen wijze- al eens aan met zijn vrouw Erica en hun twee dochters.

Heel Nederland kon op TV zien hoe ze een prachtig kasteel in Midden-Frankrijk om wisten te toveren tot een chambres d’hôtes. Het werd een succes, maar na twee jaar eindigde het avontuur toen Erica de heimwee niet meer kon verdragen. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan en nu probeert de familie Meiland het opnieuw. Ze laten huis en haard achter voor een nieuw Frans avontuur op een manier zoals alleen ‘de Meilandjes’ dat kunnen. Vanaf maandag 20 mei om 20.30 uur geeft de realityserie 'Chateau Meiland' een uniek kijkje in het leven van dit bijzondere gezin.


Martien Meiland is one of a kind en een excentrieke creatieveling met het hart op de tong. Samen met zijn partner Erica, hun dochter Maxime met haar anderhalf jaar oude baby Claire en huisvriendin Caroline vertrekt hij naar Frankrijk. De familie heeft een verwaarloosd kasteel in de ‘stad van porselein’ Limoges gevonden en zet alles op alles om er een chambres d’hôtes van te maken; compleet met vijf kamers, een zwembad en een trouwlocatie. Hoe vergaat het de familie en waar beginnen ze aan…? De verbouwing is één ding, maar hoe is het voor de familie dat Montana, hun oudste dochter, in Nederland blijft? En wat te denken van hond Bommel die het niet zo op vreemden heeft en de neiging heeft direct aan te vallen? Lukt het ze om hem te temmen voordat de eerste gasten arriveren? En is de oude 89-jarige moeder van Erica nog wel fit genoeg om zonder de zorgen van haar dochter achter te blijven in Nederland?

De nieuwe avonturen van de familie Meiland met alle bijkomende uitdagingen, humor en onnavolgbare momenten zijn dit voorjaar te zien bij SBS6.

Het programma wordt geproduceerd door Vincent TV Producties.  

'Chateau Meiland', vanaf maandag 20 mei wekelijks om 20.30 uur bij SBS6.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers