'Food CIA': Bier, tomaat en ansjovis

donderdag 28 februari 2019

Jimmy duikt in de wereld van de kleine brouwers: wanneer kun je een bier nog echt ambachtelijk noemen? Hij vraagt het een echtpaar dat goede banen in de zorg opgaf om hun droom te kunnen najagen: het verkopen van zelfgebrouwen bier.

Recent wetenschappelijk onderzoek lijkt gek genoeg uit te wijzen dat bier een goed energiedrankje kan zijn. Samen met een sportwetenschapper en een universitair rugbyteam zoekt Jimmy uit of dat klopt. Kate zoekt in Spanje de perfecte tomaat. Op het tomatenfestival in Valencia belandt ze in het grootste voedselgevecht ter wereld. Nadat ze zich heeft omgekleed, gaat ze naar een boer wiens tomaten worden geroemd om hun smaak, maar na het plukken maar één of twee dagen goed blijven. Tot slot spreekt ze een wetenschapper in Norwich die al jarenlang werkt aan een tomaat die lekker smaakt én lang goed blijft. Matt weet dat vers gevangen ansjovis helemaal niet zout smaakt: waarom is ingeblikte ansjovis dan toch zo zout? Om daar achter te komen gaat hij in het holst van de nacht uit vissen bij de Italiaanse Amalfikust. In een visverwerkingsbedrijf vindt hij daarna het antwoord op zijn vraag.


'Food CIA', vrijdag 1 maart om 19.55 uur op NPO 3.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders' (RTL 4)

Met de finale in zicht, groeit het onderlinge wantrouwen. Zelfs de Verraders bekijken elkaar met argusogen. Een van de Getrouwen probeert de groep voorzichtig mee te krijgen, maar belandt zelf in een zee van verdenkingen. In een kasteel waar paranoia hoogtij viert, is strategie de sleutel.

'De Verraders', om 20.00 uur op RTL 4.

Dossiers