'Food CIA': Gelato, rum en pepermunt

maandag 11 maart 2019

Overal in Groot-Brittannië zie je 'gelato bars' verschijnen, maar wat is gelato eigenlijk? Is het niet gewoon een chique naam voor ijs? Om daar achter te komen, bezoekt Kate de oudste ijssalon van Rome, waar belangrijke verschillen aan het licht komen.

Ook ontmoet Kate een ijsparfumeur die wel de Heston Blumenthal van de ijsindustrie wordt genoemd. Die doet haar versteld staan met zijn uitleg van de enorme smakenrijkdom van Italiaans ijs.


Jimmy vraagt zich in Mauritius af wat het verschil is tussen witte en bruine rum. Bevatten ze verschillende ingrediënten? Een bezoek aan een van de grootste distilleerderijen van het eiland helpt Jimmy het antwoord te vinden. Terug in eigen land komt hij te weten waar de term 'proof' oorspronkelijk vandaan komt. Het antwoord is explosief en blaast hem zowat van zijn sokken!

En Matt heeft een pepermuntprobleem: waarom voelt zijn mond koud van binnen als hij op een pepermuntje zuigt? Om dat uit te zoeken gaat hij naar een fabriek voor traditioneel snoep in Blackburn, vol lekkers om van te watertanden - waar hij een onverwachte ontmoeting heeft met een hele hete Spaanse peper.

'Food CIA', dinsdag 12 maart om 19.55 uur op NPO 3.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers