'Food CIA': Tonijn, ijs en diepvrieserwten

donderdag 21 februari 2019

Jimmy gaat naar Spanje voor een afspraak met een ondernemer die grote sommen geld investeert in iets wat onmogelijk lijkt: het kweken van de ernstig bedreigde blauwvintonijn.

In januari werd één zo'n enorme vis nog voor een recordbedrag van één miljoen pond verkocht, dus het zou heel lucratief kunnen zijn. Kan deze ernstig bedreigde vis een comeback maken? Kate onderzoekt waarom het ijs in je diepvries soms al ver voor de houdbaarheidsdatum korrelig wordt en ze ontdekt hoeveel moeite ijsmakers doen om hun producten zijdezacht te houden. Ondertussen vraagt Matt zich af wat het verschil is tussen diepvrieserwten van een A-merk en van een budgetmerk. Hij komt erachter dat het boeren een fortuin kan kosten als hun erwten niet op tijd in de vriezer liggen.


'Food CIA', vrijdag 22 februari om 19.55 uur op NPO 3.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders' (RTL 4)

Met de finale in zicht, groeit het onderlinge wantrouwen. Zelfs de Verraders bekijken elkaar met argusogen. Een van de Getrouwen probeert de groep voorzichtig mee te krijgen, maar belandt zelf in een zee van verdenkingen. In een kasteel waar paranoia hoogtij viert, is strategie de sleutel.

'De Verraders', om 20.00 uur op RTL 4.

Dossiers