Geloof en geaardheid in de spannende Telefilm 'Alles Van Waarde'

zaterdag 2 oktober 2021

In de schaduw van een kerk worden 's nachts twee mannen in elkaar geslagen. Zinloos geweld? Anti-homo geweld? Zowel een filmmaker als een rechercheur proberen te achterhalen wat er is gebeurd. Waarom doen de slachtoffers eigenlijk geen aangifte?

De aangrijpende film 'Alles Van Waarde' vertelt het verhaal van Marc, een gelovige man, getrouwd met zijn Amerikaanse vrouw Christy. Maar hij wordt verliefd op een man en worstelt met zichzelf, zijn geloof en zijn omgeving. Teun Luijkx en Abe Dijkman vertolken hoofdrollen in de Telefilm van Stanley Kolk naar een scenario van Cecilie Levy.


'Alles Van Waarde' is een fictief verhaal, maar wel gebaseerd op levensverhalen en ervaringen van gelovige homo's die ook mee hebben gedacht bij de totstandkoming van deze film. Met deze film wil de EO de strijd inzichtelijk maken die een gelovige homo kan voeren met zichzelf, met God en met zijn omgeving om zichzelf te mogen zijn. De EO wil inzicht geven in de worsteling die christelijke homo’s kunnen ervaren en het gesprek rondom geloof en geaardheid verder ondersteunen.

Taboe
Eindredacteur Arnoud Bruinier: 'Helaas is homoseksualiteit in sommige kerken nog steeds een taboe: voor een (klein) deel van christelijk Nederland gaat deze geaardheid nog steeds niet samen met het geloof. Gelukkig wordt de groep kerken waar homo’s gediscrimineerd worden steeds kleiner en komt er steeds meer openheid rond het onderwerp. Het is belangrijk dat er daarbij niet alleen over, maar vooral ook met LHBTI'ers wordt gesproken. Ik hoop enorm dat deze film mensen raakt en zo het gesprek over geloof en homoseksualiteit een positieve boost geeft.'

Cast en productie
Cast: Teun Luijkx, Abe Dijkman, Julia Akkermans, Sinem Kavus, Anna Keuning, Carly Wijs, Patrick Stoof, Lisa Smit, e.a. Regie: Stanley Kolk, scenario: Cecilie Levy, producent: Family Affair Films

Telefilms
Telefilms zijn speelfilms voor televisie die inspelen op actuele thema's. De coproducties van onafhankelijke producenten en de publieke omroep krijgen financiële steun van CoBO (Stichting Co-productiefonds Binnenlandse Omroep). 'Alles Van Waarde' is een samenwerking tussen CoBO (Stichting Co-productiefonds Binnenlandse Omroep), NPO 3 en de EO.

'Alles Van Waarde', zondag 3 oktober om 20.25 uur bij de EO op NPO 3.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers