Gewoon blijft bijzonder in 'Geloof en een Hoop Liefde'

zondag 30 augustus 2015

Persoonlijk, onbevangen en herkenbaar: ook dit seizoen staat in 'Geloof en een Hoop Liefde' het geloof van de gewone Nederlander centraal.

In het dagelijkse EO-programma gaan presentatoren Hella van der Wijst, Kefah Allush, Mirjam Bouwman en Herman Wegter op pad met bekende en onbekende dorpsbewoners die hen wegwijs maken in de lokale dorpsgewoonten en -gebruiken. De persoonlijke ontmoetingen leveren innemende, inspirerende en ontroerende verhalen op.


Het nieuwe seizoen van het inmiddels vertrouwde NPO2-programma neemt de kijker iedere werkdag mee in haar zoektocht naar oprechte verhalen, unieke tradities en bijzondere mensen. In 'Geloof en een Hoop Liefde' zijn de kleine dingen groot: de presentatoren verbazen zich samen met de dorps- of stadsbewoners over de gewone dingen van het leven.

Compositie en de visserij
Vanaf maandag 31 augustus zijn de vier presentatoren opnieuw te gast in diverse dorpen en steden in het hele land. Zo bezoeken zij Doetinchem, waar Hella kennismaakt met Reinout Douma; de vaste componist van cabaretier Jochem Myjer. In Katwijk heeft Kefah bijzondere gesprekken met mensen uit de visserij. Al vissend en varend komt hij erachter wat het gelovige Katwijk heeft met de zee die de bewoners veel geeft, maar ook neemt...

Recht uit het hart
Waar Katwijkse vissers bevlogen vertellen over hun passie voor de visserij, deelt Myrna Goossen in Loosdrecht de herinneringen aan haar bewogen leven. Ze groeide op zonder vader en verloor op jonge leeftijd haar moeder. Inmiddels heeft ze, ondanks alle moeite en pijn, acceptatie gevonden. Dit najaar bezoekt het programma onder andere Bolsward, Alkmaar, De Friese Meren en Amsterdam-Noord.

'Geloof en een Hoop Liefde', vanaf maandag 31 augustus bij de EO op NPO 2.

DOSSIER: Najaar 2015: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers