Het einde van de reis nadert in 'We Zijn er Bijna!'

maandag 13 september 2021
Foto: Omroep MAX - © Nico Kroon 2019

De groep is in Hellevoetsluis en vertrekt naar de eindbestemming: een camping in Groede in Zeeuws-Vlaanderen. Onderweg naar Groede stoppen de meeste deelnemers bij Neeltje Jans voor een bezoek aan de waterkering, waar in een 3D-animatie het verhaal van de watersnoodramp uit 1953 tot leven komt.

Het einde van de kampeerreis nadert, maar er wacht nog een druk programma deze laatste dagen. Met een vissersboot speuren naar zeehondjes op de zandbanken van de Schelde, een kleine stap over de grens met een bezoek aan de lakenstad Brugge en een culinaire wandeling langs het strand waar een ruiter en paard demonstreren hoe men vroeger de garnalen uit zee viste. En natuurlijk is er een afscheidsfeestje!


'We Zijn er Bijna!' gaat verder
In 'We Zijn er Bijna!' gaat verder is er meer te zien over de reis door Nederland. Zo neemt conservator Paul Rem u mee op een koninklijke tour door Leiden. Met schipper Cockie Schilperoort maken we een tocht op een schip van de Bruine Vloot. René de Graaf van Staatsbosbeheer geeft nog een extra kijkje in het zendstation Radio Kootwijk en Robèrt van Beckhoven bakt een bierbrood. Ook de reizen van voorgaande jaren staan op MAX Vandaag.

'We Zijn er Bijna!' (zes afleveringen), dinsdag 14 september om 20.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers