'Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen' seizoen 2 bij MAX

zondag 13 oktober 2019

Maandag 14 oktober om 22.15 uur op NPO 1 gaat het tweede seizoen van de MAX-dramaserie 'Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen' van start!

Hendrik Groen heeft een jaar lang geen pen aangeraakt, maar wanneer Hendrik Eefjes oude computer krijgt, begint hij weer te schrijven.

Aflevering 1: Januari - 'Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen, Zolang er Leven is' - maandag 14 oktober, 22.15 uur, NPO 1

Het is koud en guur buiten en ook binnen is het geen vrolijke boel. Hendrik en Omanido hebben al in geen maanden een uitje gehad, Grietje staat op het punt te verhuizen naar de gesloten afdeling vanwege haar steeds verder oprukkende dementie en Everts hond Mo lijkt steeds zieker te worden. De overige bewoners van het tehuis zijn ondertussen volkomen in de ban van een mysterieuze fruitlegger. Overal in het tehuis liggen stukken fruit op vreemde plekken. Een ananas voor een deur, een meloen op de wc. Wie is de grapjas die het tehuis in rep en roer brengt? Hendrik houdt zich ondertussen bezig met de vraag waarom er steeds meer kamers in het tehuis leeg komen te staan en krijgt hierbij hulp van de nieuwe bewoonster Leonie ter Horst.

Over 'Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen, Zolang er Leven is'
Hendrik Groen heeft een jaar lang geen pen aangeraakt, hij kon zich er niet toe zetten na de dood van Eefje. Maar wanneer Hendrik Eefjes oude computer krijgt, besluit hij de draad weer op te pakken. Wachten op de dood kan altijd nog! En samen met Evert, Edward, Graeme, Ria, Antoine en Grietje besluit Hendrik ook z’n rebellenclub Omanido nieuw leven in te blazen. Dit is hard nodig, want Stelwagen lijkt nogal wat plannen te hebben met het verzorgingshuis.

Cast
O.a. Kees Hulst (Hendrik Groen), André van Duin (Evert), Carry Tefsen (Leonie), Coby Timp (Grietje), Dries Smits (Edward), Rob van Meeberg (Graeme), Ad van Kempen (Antoine), Rick Nicolet (Ria), Anne Lamsvelt (Coby de Roos), Rosa Reuten (Directrice Stelwagen), Tina de Bruin (Tine), Frieda Pittoors (Eugenie La Croix) en Ali Çifteci (Oktay Dürüst).

Het scenario van 'Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen, Zolang er Leven is' werd geschreven door Martin van Waardenberg, de regie is opnieuw in handen van Tim Oliehoek.

'Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen, Zolang er Leven is' - Januari', maandag 14 oktober om 22.15 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers