'Jacobine op 2': Hoe kan Sint-Maarten ons nog steeds inspireren?

zaterdag 6 november 2021
Foto: © KRO-NCRV 2020

Op 11 november vieren veel mensen in Nederland Sint-Maarten. De heilige Martinus was soldaat en scheurde zijn mantel zijn enige bezit in tween om de helft aan een bedelaar te geven. Traditioneel is Sint Maarten daarom het feest van het delen, van het hulp bieden, van het zien van de ander.

Voor Jacobine is dit feest aanleiding om te praten met drie gasten die elk op een eigen manier in de voetsporen van Sint-Maarten treden. Zo spreekt ze met Merel van Vroonhoven. Van Vroonhoven werkte als topvrouw bij ING en NS. Onlangs gooide ze het roer om en werd lerares op een basisschool. Ze ervoer hoe waardevol het is om van betekenis te kunnen zijn in het leven van kinderen.


Ook spreekt ze met journalist Sander de Kramer. Delen werd hem naar eigen zeggen met de paplepel ingegoten, al jaren zet hij zich in voor onder meer daklozen en kinderen in Afrika. Voor zijn werk won hij vorig jaar de prestigieuze Four Freedoms Award. Hoe is hij een rijker mens geworden door te delen, en waar vindt hij inspiratie?

'Jacobine op 2', zondag 7 november om 17.10 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers