'Jacobine op 2': Kunnen bewuste keuzes voor het klimaat onszelf verrijken?

zaterdag 9 oktober 2021
Foto: © KRO-NCRV 2020

Vaak als het over klimaat en duurzaamheid gaat dan worden veelal dezelfde vragen gesteld: hoe lossen we dit probleem op en wat gebeurt er als we niets doen? In deze aflevering van 'Jacobine op 2' proberen we een stapje verder te gaan.

Want het tegengaan van klimaatverandering heeft ook te maken met ons gedrag. Juist in het maken van andere keuzes (en dus duurzamer gaan leven) zitten misschien wel heel veel levenslessen en voordelen voor ons als mensen. Misschien geeft het wel een bepaalde zingeving, inspiratie, geeft het richting en heelheid. Jacobine Geel praat er onder andere over met oud-partijleider van de Partij voor de Dieren, Marianne Thieme en de Britse schrijfster Tamsin Calidas, bekend van het boek ‘Ik ben een eiland’, die haar levenskracht vond in de natuur.


In deze aflevering van 'Jacobine op 2' praat Jacobine Geel onder andere met Marianne Thieme. Duurzaam leven opent een deur naar liefde, mededogen en compassie volgens de oud-partijleider van de Partij voor de Dieren. Ook spreekt Jacobine met de Britse schrijfster Tamsin Calidas, bekend van haar boek 'Ik ben een eiland', die haar levenskracht vond in de natuur.

'Jacobine op 2', zondag 10 oktober om 17.10 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers