'Onze Boerderij': Soms valt er niks te kiezen, hoe ga je daarmee om?

zaterdag 6 november 2021
Foto: © KRO-NCRV 2020

In het allereerste seizoen van 'Boer zoekt Vrouw' zat boer Driek, akkerbouwer in Zeeland. Yvon Jaspers is bij hem terug en gaat met hem mee het land op om te kijken hoe het staat met zijn spruitenoogst. In het voorjaar was het de ene week -15 graden en de week erop +15 graden.

Deze temperatuurschommelingen zijn vaak funest zijn voor de oogst, maar omdat het in Zeeland net wat minder koud was dan elders in het land hebben Driek en zijn broer reden voor een feestje.


Nog geen 100 kilometer verderop zorgt de sneeuw juist voor grote problemen. Orchideeënkweker Lennart ziet in februari een van zijn kassen bezwijken onder een pak sneeuw van meer dan een meter hoog. Zijn prachtige bloemen, die net klaar stonden om geoogst te worden, worden bedolven onder sneeuw en gebroken glas. De oogst is verwoest, maar ook de planten zijn verloren gegaan en die waren vaak wel 25 jaar oud.

Ruud, zoon van een kippenboer, had als mantra: groot, groter, grootst. Hij bouwde het bedrijf van zijn vader uit tot een miljoenenbedrijf met vestigingen in Frankrijk, Polen en Turkije. Als er vogelgriep uitbreekt, stapelen de problemen zich op waarna het bedrijf failliet gaat. Dan gooit Ruud het roer om. Hij is nog steeds kippenboer maar nu vanuit het verlangen om de wereldbevolking op een eerlijker manier te voeden.

'Onze Boerderij', zondag 7 november om 21.25 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers