Reinbert de Leeuw in 'Podium Witteman'

zaterdag 14 februari 2015

Reinbert de Leeuw schuift aan om te praten over de Vierde symfonie van de Poolse componist Henryk Górecki. De Leeuw dirigeert de Nederlandse première van deze symfonie op zaterdag 14 februari, tijdens de 'NTR ZaterdagMatinee', in Het Concertgebouw.

Ook gaat De Leeuw in op het wereldwijde, gigantische succes van Górecki’s Derde symfonie, die de Pool in 1976 componeerde en die zijn grote doorbraak betekende.


De pianist Hannes Minnaar, de eerste Nederlander ooit derde werd tijdens de prestigieuze Koningin Elisabethwedstrijd (in 2010), praat met Paul Witteman over zijn liefde voor de pianoconcerten van Beethoven en treedt op.

Het Nederlands Blazers Ensemble maakt een kleine tournee door het land met een bewerking van Die Fledermaus van Johann Strauss jr. De artistiek leider van het NBE, Bart Schneemann schuift met contrabassist Wilmar de Visser aan om over deze operette te praten en het NBE treedt op met muziek uit hun operettevoorstelling.

Huispianist Mike Boddé gaat in de rubriek de Shuffle op avontuur met strijkersformatie Fuse en luitist Mike Fentross. Muzikale spin in het web Floris Kortie neemt de muzikale actualiteit door.

'Podium Witteman' omarmt de wereld van de klassieke muziek, maar zoekt ook de grenzen op met andere genres zoals pop, wereldmuziek, of jazz. Met ruimte voor bijzondere verhalen, jong talent en optredens van topmusici.

Presentatie: Paul Witteman

Het NTR-programma wordt wekelijks uitgezonden op NPO 2, vanuit De Hallen in Amsterdam. Bijwonen is gratis, aanmelden kan via bijwonenpodiumwitteman@ntr.nl.

'Podium Witteman', zondag 15 februari om 17.10 uur op Nederland 2.

DOSSIER: Kandidaten/publiek Gezocht NL

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Het Blok' (Net5)

De lijsten met achterstallig werk houdt de gemoederen van de blokbewoners behoorlijk bezig. Ze kunnen het ook niet laten om stiekem te gluren bij de buren, in de stille hoop dat die nog erger zijn. De uitdaging van deze week vergt precisie van het hoogste niveau en iedere millimeter kan het verschil maken tussen succes en totale mislukking.

'Het Blok', om 20.25 uur op NET5.

Dossiers