Special rond 'The Guitar Canon' bij Brava

dinsdag 20 oktober 2015

Woensdag 21 oktober wordt bij cultuurzender Brava om 20.30 uur 'The Guitar Canon' gepresenteerd. Brava en Stichting De Gitaarsalon uit Enkhuizen willen met een internationale canon van de gitaar meer aandacht creŽren voor de vele prachtige werken die het klassieke gitaaroeuvre rijk is.

Centraal hierbij staat een lijst van vijftig composities die een grote rol hebben gespeeld bij de ontwikkeling van de (klassieke) gitaar. Tijdens deze speciale uitzending worden de eerste vijf werken gepresenteerd.


'The Guitar Canon'
De afgelopen decennia is er op het gebied van de klassieke gitaar een explosie geweest in zowel het spelniveau als het aantal gitaristen. Maar heeft de gitarist nog hetzelfde belang en beleving als het publiek? Het antwoord hierop komt wellicht van 'The Guitar Canon', die in 2014 van start ging. De canon beoogt de internationale gitaarwereld nader tot elkaar en de gitaarliefhebber te brengen. Daarbij wordt voortgebouwd op het werk van de vorige generatie gitaristen, dat wordt gespeeld en geactualiseerd door de huidige generatie. De klassieke gitaar wordt daarbij neergezet als serieus concertinstrument. Vanuit de gitaarwereld is er al waardering voor dit initiatief. Dankzij het netwerk van Brava-partner de Gitaarsalon willen topspelers van over de hele wereld graag bijdragen aan 'The Guitar Canon'.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers