Veel aandacht voor Grachtenfestival bij Brava

donderdag 6 augustus 2015

Het Grachtenfestival Amsterdam is een van de meest aansprekende festivals van Nederland, met concerten van jong muzikaal talent op tal van bijzondere locaties in de hoofdstad.

Dit jaar wordt het Grachtenfestival gehouden van 14 t/m 23 augustus. Cultuurzender Brava zendt als mediapartner reportages uit waarin de kijker op de hoogte wordt gebracht van alles wat er speelt rond het festival. De Grachtenfestival Reports zijn gedurende het festival elke dag te zien om 18.00 uur en worden herhaald om 20.30 uur.


Grachtenfestival Opmaat
Van vrijdag 7 t/m zondag 9 augustus kunnen de kijkers van Brava tijdens de 'Grachtenfestival Opmaat' alvast kijken naar Grachtenfestival Reports uit 2013 en 2014. Ook biedt Brava een kijkje op het Grachtenfestival Concours dat ieder jaar voorafgaand aan het festival wordt gehouden. Het is een uitgelezen kans voor studenten van Nederlandse conservatoria om zich te presenteren aan het grote publiek. De winnaar van het concours ontvangt een geldprijs en mag optreden op het festival.

Grachtenfestival Amsterdam
Het Grachtenfestival Amsterdam heeft zich ontwikkeld tot een van de belangrijkste podia voor jong talent op het gebied van klassieke muziek. Jonge musici krijgen de kans zich op een passend podium te presenteren: in een huis-, tuin- of dakterrasconcert, een monumentenconcert, in een concertzaal of op een openluchtpodium. Musici treden vaak een aantal jaar achter elkaar op tijdens het festival en kunnen hun eigen stijl zo verder ontwikkelen.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers