27-jarige Wout uit Kessel-Lo wordt nieuwe 'Homo Universalis'

donderdag 10 februari 2022
Foto: Eén - © VRT 2022

Zonet werden de finales van zowel Homo Universalis in 'Iedereen Beroemd' als 'Homo Universalis' Ketnet gespeeld. De 27-jarige Wout uit Kessel-Lo kroonde zich na een spannend namenduel met Yannick tot enige echte homo universalis.

Bij Ketnet werd de 10-jarige Sem uit Temse de tweede 'Homo Universalis Ketnet' na een spannende finale met Herman 'Marcske' Verbruggen.


Wie denkt het even goed te kunnen doen als Wout, kan zich vanaf nu inschrijven voor de nieuwe editie van 'Homo Universalis' via een.be. Iedereen die 18 jaar of ouder is ten tijde van de eerste opname kan zijn of haar kans wagen.

Simpele maar verraderlijke opdracht bij 'Homo Universalis'
In de finale van 'Homo Universalis' in 'Iedereen Beroemd' nemen de 27-jarige Wout (Kessel-Lo) en de 29-jarige Yannick (Westerlo) het tegen elkaar. De inzet: een jaar gratis vakantie met dank aan Sunweb, en de eer om tot homo universalis gekroond te worden.

Het finalespel lijkt simpel, maar is verraderlijk: Wout en Yannick moeten om beurten een naam van een van de 98 afvallers opnoemen. Wie als eerste een foute naam zegt, te laat antwoordt, of een naam geeft die al gezegd is, verliest het spel. Wout en Yannick beginnen er stevig aan, maar gaandeweg wordt het moeilijker en moeilijker. Uiteindelijk maakt Yannick in paniek de fout om een naam te geven die hij al eens genoemd had. Het besef is er meteen: Wout mag zich een jaar lang 'Homo Universalis' noemen.

Wout en Yannick waren van meet af aan heel sterke kandidaten. Het verbaasde dan ook niemand dat ze samen de finale mochten spelen.

Wout: 'Ik ging altijd met veel plezier naar de opnames. Er hing een superfijne sfeer en ik genoot ook van de proeven zelf. Ik wist meteen dat de finale zeer spannend ging worden, want bij de laatste paar proeven waren Yannick en ik meestal als eersten klaar. Als het in de finale een opdracht met snelheid zou worden, zou hij veel kans maken, want Yannick is fysiek sterk. Ik was uiteindelijk dan ook heel blij met de finaleproef. Qua stressbestendigheid en mentale rekenkracht wist ik dat ik een goede kans maakte.'

Wout wint niet enkel de titel van 'Homo Universalis', maar ook een reischeque van Sunweb: Ik moet nog bekijken wat er allemaal mogelijk is, maar ik zou heel graag gaan duiken en freediven. Dus waarschijnlijk zal ik naar Tenerife of Egypte trekken. Als 'Homo Universalis' kijk ik er natuurlijk naar uit om nieuwe plaatsen te ontdekken, en nieuwe dingen te leren!

Wie waren de finalisten?

Wout (27) uit Kessel-Lo
Wout is developer-analyst bij de KU Leuven. Na enkele spelletjes werd hij al meteen gebombardeerd tot grote kanshebber op de eindwinst. Heel vaak was Wout namelijk als eerste of tweede klaar met een opdracht. Ook zijn kalmte is een groot voordeel: Wout vertoont zelden een teken van stress. Enkel bij de opdracht met de speelgoedhond en batterijen sloeg de spanning plots toe. In zijn vrije tijd is Wout circusartiest en houdt hij erg van klimmen en parkour.

Yannick (29) uit Westerlo
De sportieve Yannick is leraar LO, speelt voetbal en houdt van skiën. Hij verwacht binnenkort zijn tweede kindje. Er was, tot aan de finale, geen enkele proef waar Yannick zwaar in de problemen kwam en dreigde uitgeschakeld te worden.

'Homo Universalis Ketnet'
Bij 'Homo Universalis Ketnet' werd het een spannende strijd tussen Alexander uit Ukkel (9 jaar) en Sem (10 jaar) uit Temse.

Zij moesten een vol glas chocomelk naar Marcske van 'F.C. De Kampioenen' brengen, die aan de toog zat te wachten. Maar het hindernissenparcours door het café was geen makkelijke klus. Gelukkig waren alle andere deelnemers er om hen aan te moedigen. Sem slaagt erin om als eerste Marcske zijn choco te overhandigen, de toog te beklimmen en een tournée générale af te roepen en kroont zich zo tot de nieuwe 'Homo Universalis Ketnet'. Sem Meeus is de tweede winnaar van 'Homo Universalis Ketnet'. Tibe Van Bouwel (12 jaar) uit Antwerpen won eind 2021 de eerste editie.

Sem: 'Ik vond het fantastisch om te winnen! Ik had het echt niet verwacht. Het was echt een zeer fijne tijd samen met de andere deelnemers. De leukste opdracht was de opdracht met de knuffels. Het was mijn grote droom om eens in een hoop knuffels te mogen duiken. Ook Sieg en Dempsey van de Helden ontmoeten tijdens de confetti-opdracht maakte het een bijzondere ervaring!'


Lees ook:
Word jij de volgende 'Homo Universalis' van Eťn?

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo SBS9 logo SBS 9 logo

Jack Malik is een worstelende muzikant die geen erkenning krijgt, hoeveel moeite zijn manager en vriendin Ellie daar ook voor doet. Na een ongeluk tijdens een mysterieuze wereldwijde stroomstoring wordt Jack wakker en ontdekt hij dat niemand zich de Beatles nog kan herinneren. Jack ziet zijn kans schoon: met het complete oeuvre van de Beatles te zijner beschikking kan hij de wereld veroveren.

'Yesterday', film uit 2019 met oa. Ed Sheeran, om 20.30 uur op SBS 9.

Dossiers