Acteur Odilon Mortier overleden [UPDATE!]

maandag 13 augustus 2012

Acteur Odilon Mortier is zondag in het ziekenhuis van Aalst overleden. Odilon, die vooral bekend werd door zijn rol in 'De Kotmadam', werd 81 jaar.

Aalst is in rouw. Eén van zijn bekendste inwoners is zondag overleden in het plaatselijke Onze-Lieve-Vrouweziekenhuis. Hij was in de stad actief in het carnavalswereldje en scoorde er met zijn hit 'Mèn Ienig Oilsjt' een ware carnavalskraker.


Nationale bekendheid verwierf Odilon in 'De Kotmadam' op vtm, waar hij de naïeve cipier Odilon Bonheur speelde. Hij zorgde er steevast voor dat Jef door de mand viel, als die weer eens Snode plannen smeedde. Donderdag wordt de 20ste reeks van 'De Kotmadam' voorgesteld, waar Odilon nog in meespeelt. In de 21ste reeks, die binnenkort wordt opgenomen, zou hij niet meer meespelen.

Odilon was ook één van de sterren van het ter ziele gegane moppenprogramma HT&D.

Mortier sukkelde al langer met zijn gezondheid en werd eerder dit jaar al opgenomen in het ziekenhuis.

Bron: Deredactie.be/Q-Music


Vtm heeft ondertussen officieel gereageerd op het overlijden van Mortier:

De directie en de medewerkers van vtm rouwen om het heengaan van Odilon Mortier. De acteur is op zondag 12 augustus overleden, na een periode van ziekte. We voelen allen mee met het verdriet van zijn echtgenote, familie en vrienden en bieden ons diepste medeleven aan.

An Rydant, programmatie manager fictie vtm: 'Met het overlijden van Odilon Mortier verliest de ploeg van 'De Kotmadam' een gewaardeerde collega en een goede vriend. Sinds de allereerste aflevering van De Kotmadam maakte Odilon deel uit van de hoofdcast en gaf hij in de sitcom gestalte aan de handige maar naïeve vriend des huizes. Een rol die hij al die jaren met verve en met veel enthousiasme op zich heeft genomen.'

Odilon Mortier stond bekend om zijn humor, maar ook om zijn muzikaliteit en zijn warm hart voor de man in de straat. In zijn thuisstad Aalst leverde hij een grote bijdrage aan de populaire volkscultuur.

René Vlaeyen, producent van 'De Kotmadam': ''Het overlijden van Odilon is een harde klap voor zijn collega-acteurs en de productieploeg van 'De Kotmadam'. Zijn ziekte weerhield er hem van om aan te treden in het 21ste seizoen van 'De Kotmadam', dat momenteel wordt opgenomen en waarin Odilon niet is vervangen. Odilon is immers onvervangbaar. Het ganse team van RV Productions wenst de echtgenote en de familie van Odilon de sterkte toe om samen dit verlies te verwerken.'

Het 20ste seizoen van 'De Kotmadam' komt vanaf september 2012 op het scherm. Het is de laatste reeks waaraan Odilon Mortier heeft kunnen meewerken.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers