Bijna 8000 lopers aan de start van de Warmathon in Leuven

woensdag 19 december 2018

Vandaag werd de tweede Warmathon gelopen aan het Universitair Sportcentrum en door het Arenbergkasteel in Leuven. In totaal liepen 7977 sportievelingen maar liefst 95 287,11 euro bij elkaar.

Onder meer Koen Geens, Goedele Wachters en Dina Tersago verschenen aan de start.


Maja loopt voor de brandwonden van haar zusje
Maja Franssens (8 jaar) loopt dit jaar voor de tweede keer de Warmathon. Ze doet dit ten voordele van vzw Pinocchio en vzw Help Brandwonden Kids. Ze wil kinderen met brandwonden steunen omdat haar zusje, Nina, in 2014 zelf zwaar verbrand raakte. De dokters moesten het vel van haar benen halen om de wonden op haar hoofd en armen te dichten. Ze heeft daardoor nog steeds littekens. Nina lag drie weken in het ziekenhuis, ze kon wel stappen maar moest speciale pakjes dragen om de wonden kleiner te maken. Ondertussen is ze gelukkig al veel beter. Maja leefde intens mee met haar zus en wil daarom iets terug doen. Ze wil nu ook andere kinderen met brandwonden helpen door samen met haar papa Steven een toertje te lopen.

Extra steun
Vanaf dit jaar kan iedereen zijn zelfgekozen goed doel nog een extra duwtje in de rug geven door de bijdrage te verhogen. De basisinschrijving voor de Warmathon kost 15 euro. Wie extra gemotiveerd is kan bij de inschrijving nog een vrij bedrag naar keuze toevoegen dat rechtstreeks naar een zelfgekozen goed doel gaat. In totaal liepen zo alle deelnemers van de Warmathon in Leuven voor hun zelfgekozen vzw 95 287,11 euro bij elkaar.

De Warmathon reist de komende dagen nog door naar Brussel, Antwerpen, Gent en Brugge. Alle edities zijn intussen volzet.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders' (RTL 4)

Met de finale in zicht, groeit het onderlinge wantrouwen. Zelfs de Verraders bekijken elkaar met argusogen. Een van de Getrouwen probeert de groep voorzichtig mee te krijgen, maar belandt zelf in een zee van verdenkingen. In een kasteel waar paranoia hoogtij viert, is strategie de sleutel.

'De Verraders', om 20.00 uur op RTL 4.

Dossiers