Christophe uit 'Blind Getrouwd' heeft HIV

woensdag 1 december 2021

Woensdagochtend maakte Christophe Ramont die we kennen als match en even echtgenoot van Nick Laenen in 'Blind Getrouwd'. Heeft op Wereld Aids Dag bekend gemaakt dat hij besmet is met HIV. Maar na zes maanden medicatie heeft hij geen fysieke klachten meer en is het niet meer overdraagbaar.

Chistophe heeft er altijd op gehamerd dat veilige seks heel belangrijk is. Maar in een onbewaakt moment liet hij zich meeslepen en heeft hij toch onbeschermde seks gehad. Zes weken na de vrijpartij vertoonde Christophe griepsymptomen en besloot hij naar de dokter te gaan. Het spookte door zijn hoofd dat hij misschien corona had opgelopen. Maar het verdict was uiteindelijk bikkelhard. Christophe had HIV opgelopen.


Gedurende de eerste maanden heeft hij het heel moeilijk gehad met de diagnose en voelde hij zich schuldig. Maar Christophe kon er met zijn omgeving goed over praten en de medicatie zorgde er ook voor dat hij nog weinig fysieke klachten heeft. Bovendien kan hij de besmetting nu niet meer overdragen. Naar eigen zeggen wil Christophe met deze bekendmaking het taboe, dat nog steeds op HIV rust, doorbreken en het gegeven bespreekbaar maken.

Christophe getuigde vandaag onder meer op Qmusic. En hij postte ook een openhartig bericht op Instagram.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers