Dan toch een film van 'F.C. De Kampioenen'?

donderdag 8 september 2011

De kansen dat er alsnog een film van de populaire En-serie 'F.C. De Kampioenen' in de filmzalen komt, zijn weer een stukje gegroeid. In een interview met de West-Vlaamse regionale zender Focus-wtv verklapte acteur Ben Rottiers, Pol in de reeks, dat er momenteel een verhaal is waar alle acteurs achter staan. Ook Marijn Devalck bevestigt dit bij Het Nieuwsblad.

Een echt scenario is er nog niet, maar het verhaal voor een heuse film van 'F.C. De Kampioenen' dat nu op tafel ligt, kan de meeste acteurs wel bekoren. 'Dit nieuwe verhaal sluit aan bij datgene waar de reeks voor staat: entertainment voor de hele familie. Het idee komt van enkele mensen die al jaren bij De Kampioenen betrokken zijn en dus precies weten waar de reeks voor staat', aldus Ben Rottiers in Het Nieuwsblad.


Het is niet de eerste keer dat er een plan is voor een bioscoopfilm rond 'F.C. De Kampioenen'. Het laatste scenario werd twee jaar geleden nog afgeschoten door zowat alle acteurs. Het project werd toen geleid door producent Dirk Impens. Kort na de afwijzing van het filmscenario werd de serie trouwens door de VRT afgevoerd. Nu zou er onder de acteurs wel een consesus bestaan over het verhaal dat uiteindelijk in een filmscenario moet resulteren.

Toch nog een film in de bioscoop krijgen, zou het definitieve sluitstuk zijn van een stukje televisiegeschiedenis. Maar er is nog een lange weg af te leggen eer het zover is. Een van de mensen die aan het project meewerkt is Johan Gevers. Hij was de laatste jaren regisseur van de reeks. 'De VRT heeft de rechten op De Kampioenen, dus zullen we dit nieuwe verhaal eerst aan hen voorleggen. Daarna moeten een productiehuis én geld worden gevonden. Dat kan nog een lang proces zijn. Maar het mag ook geen vijf jaar meer duren, want tegen dan zijn 'De Kampioenen' allicht niet meer zo in trek meer als nu', aldus Gevers in Het Nieuwsblad.

Bron: nieuwsblad.be


Lees ook:
Scenario afgevoerde 'FC De Kampioenen'-film gelekt

DOSSIER: 'F.C. De Kampioenen' - de film

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo SBS6 logo

Frits, Ad, Henny, Edwin en Estavana zijn in Nepal, waar de groep van de ene verbazing in de ander valt. De reisleidster heeft geregeld dat de mannen gaan 'riksja rijden' door het drukke centrum van Kathmandu. Het verkeer is chaotisch en Frits krijgt een botsing. Tijdens een klankschaalsessie krijgt Estavana de slappe lach en valt Ad in slaap. Samen praten ze over het unieke karakter van Ad en wat hij heeft meegekregen van zijn ouders. Als de groep een openbare lijkverbranding bezoekt, krijgt Estavana het te kwaad.

'Beter Laat Dan Nooit', om 20.30 uur bij SBS6.

Dossiers