Dit academiejaar opnieuw een studentenversie van 'De Container Cup'

woensdag 25 augustus 2021
Foto: Play4 - © SBS Belgium 2021

Wie breekt binnenkort de records en verbluffende tijden van Ward Lemmelijn en Ilse Vandenhouweele uit de eerste 'Container Cup' voor studenten? Door het enorme succes van vorig jaar laten Telenet, Play4 en Woestijnvis de populaire container vanaf eind september opnieuw twee weken rondtrekken langs zes studentensteden.

Ambitieuze studenten kunnen zich tot 19 september inschrijven. In totaal worden zestig studenten, tien per stad, geselecteerd om deel te nemen aan de gevreesde zevenkamp. Dit jaar kunnen deelnemers en fans zelfs rekenen op live commentaar van Arno Van Impe (@arnothekid).


Vorig jaar schreven meer dan achthonderd studenten zich in, een onverhoopt succes volgens organisator Telenet. Net zoals in het populaire Play4-programma doorstaan de deelnemers zeven disciplines: lopen, monkey bars, golf, roeien, schieten, gewichtheffen en fietsen.

De 22-jarige Vlaams-Brabantse student en roeikampioen Ward Lemmelijn mocht zich vorig jaar winnaar van de zevenkamp noemen in het mannenklassement (08m08s). Zijn tijd was zelfs 42 seconden sterker dan die van profwielrenner Mathieu Van der Poel, die op Play4 meedeed aan de competitie voor atleten. In het vrouwenklassement van de studenteneditie was het de West-Vlaamse Ilse Vandenhouweele die een topprestatie neerzette met een tijd van 14 minuten en 21 seconden.

Zestig studenten
Dit jaar voegt Telenet met Kortrijk één studentenstad toe aan het programma en daagt het in totaal zestig studenten (dertig vrouwen en dertig mannen) uit in de strijd om 'De Container Cup'. Van 25 september tot 6 oktober – de start van het academiejaar - trekt de container langs Leuven, Brussel, Antwerpen, Gent, Hasselt en Kortrijk.  

Jesse De Backer, verantwoordelijke 'De Container Cup Student Edition' bij Telenet: 'Verschillende scholen en studentenverenigingen vroegen ons de afgelopen maanden al of er dit jaar een nieuwe editie zou komen. We zijn dan ook zeer blij dat we studenten opnieuw de kans kunnen geven om hun beste beentje voor te zetten. Bovendien zijn we heel benieuwd of we opnieuw zo’n sportieve talenten als Ward Lemmelijn en Ilse Vandenhouweele mogen ontdekken. We weten dat er veel fans zijn van De Container Cup op tv en zetten daarom ook extra in op de omkadering van deze studenteneditie.'

Extra dimensie met bekende gezichten
Die extra omkadering komt er onder andere in de vorm van commentaar bij de prestaties. Net zoals Pedro Elias en Wesley Sonck dat in het Play4-programma doen, zal Arno Van Impe, internetfenomeen en broer van Average Rob, tijdens de studenteneditie zijn – al dan niet professionele – visie over de inzet van de studenten delen.  

Fans en supporters van de studenten kunnen de prestaties via een livestream ter plekke volgen in een afgebakende – coronaproof – fanzone. Achteraf zijn de prestaties te herbekijken op telenet.be/containercup. Bovendien nemen dit jaar ook zes bekende studenten en influencers deel aan de studentencompetitie. Ook zij zullen een poging wagen om een toptijd neer te zetten binnen de bevreesde zevenkamp.

Studenten die willen bewijzen beter te presteren dan Ward of Ilse kunnen zich tot 19 september inschrijven via telenet.be/containercup.

'De Container Cup' strijkt neer:

- In Leuven op 25 september  
- In Gent op 28 september
- In Antwerpen op 30 september
- In Brussel op 1 oktober
- In Kortrijk op 5 oktober
- In Hasselt op 6 oktober

Wie in de voetsporen treedt van Ward Lemmelijn en Ilse Vandenhouweele weten we op 11 oktober.

Persbericht Telenet
Meer artikels over Woestijnvis

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers