Domino Day 2005: Rel rond mus en oproep tot sabotage

woensdag 16 november 2005

KANAALTWEE zendt op vrijdag 18 november 2005 voor de vijfde keer LIVE Domino Day uit, ?s werelds grootste recordpoging met domino-blokjes. Domino Day is echter v??l meer dan een recordpoging : het is een bijzonder entertainend spektakel. Dagenlang worden miljoenen domino-blokjes minutieus neergezet : ?cht precisiewerk! Honderden kleuren, motieven en constructies vormen ??n indrukwekkend geheel.

H


et Domino Day-gebeuren LIVE volgen op KANAALTWEE betekent van de eerste tot de laatste minuut meeleven? Houdt de levensbelangrijke aorta van dominostenen stand? Worden alle figuren aangetikt? En vooral ? vallen er voldoende blokken om een nieuw wereldrecord te vestigen?

De rel
Maar dit jaar is er nog een andere vraag aan de orde? Slagen dierenactivisten erin om de recordpoging te saboteren? Gisteren, dinsdag 15 november 2005, bracht een mus het welslagen van de recordpoging aan het wankelen toen het diertje in de FEC-hal rondfladderde en op die manier 23.000 stenen aantikte. Om erger te vermijden en de dominostenen tijdig terug te kunnen rechtzetten, moest de mus zo snel mogelijk ?gevat? worden. Maar dat lukte niet meteen, dus werd het diertje met een luchtbuks doodgeschoten. Het hele verhaal zorgde voor een heuse rel. Dierenrechtenactivisten betreuren het lot van de mus, een beschermde diersoort. Ze zijn niet van plan dit zomaar door de vingers te zien. Bovendien werd de schutter zelfs met de dood bedreigd? De Nederlandse radio-dj Ruud de Wild heeft nu zelfs een beloning van 3000 euro uitgeloofd voor degene die erin slaagt de steentjes voor de recordpoging van vrijdag tegen de grond te krijgen.

Het record
Het huidige Wereldrecord Domino dateert van de Domino Day van vorig jaar. Toen vielen er exact 3.992.397 stenen om, ondanks enkele beklijvend spannende momenten toen de domino-aorta plots stopte...

Het thema
Het thema van Domino Day 2005 zal ?Domino Theatre Of Eternal Stories? zijn. Er zal een heus domino-theater opgezet worden waar men legendarische verhalen zal vertellen aan de hand van vallende dominostenen. Een greep uit de domino-verhalen : Van den Vos Reynaerde, Tom Sawyer, Robin Hood, Pinokkio, Hamlet, Twintigduizend mijlen onder zee,?

Het commentaar
Het moet gezegd ? Commentaar leveren bij Domino Day is absoluut geen evidentie. Je moet de voorgeschiedenis kennen, je moet de opbouw goed gevolgd hebben, je moet weten welke thema?s eerst aan bod komen, je moet weten hoeveel stenen er per thema omvallen, je moet over achtergrondinformatie beschikken, je moet kunnen anticiperen op onverwachte wendingen ? Sportcommentator Stefan Van Loock kwijt zich met verve van deze taak. Hij is voor de vierde keer op post om LIVE commentaar te geven. Vanuit het FEC in het Nederlandse Leeuwarden, d? plaats van het gebeuren, informeert hij de KANAALTWEE-kijker. Elk jaar volgen meer dan 600.000 Vlamingen deze rechtstreekse uitzending via KANAALTWEE.

DOMINO DAY 2005 vrijdag 18 november 2005 om 21u15 op KANAALTWEE

DOMINO DAY 2005 : de resultaten vrijdag 18 november 2005 om 23u35 (na ?The Very Best Of Trigger Happy?) op KANAALTWEE

Persbericht KANAALTWEE
http://kanaaltwee.be

DOSSIER: Domino Day

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo SBS6 logo

Frits, Ad, Henny, Edwin en Estavana zijn in Nepal, waar de groep van de ene verbazing in de ander valt. De reisleidster heeft geregeld dat de mannen gaan 'riksja rijden' door het drukke centrum van Kathmandu. Het verkeer is chaotisch en Frits krijgt een botsing. Tijdens een klankschaalsessie krijgt Estavana de slappe lach en valt Ad in slaap. Samen praten ze over het unieke karakter van Ad en wat hij heeft meegekregen van zijn ouders. Als de groep een openbare lijkverbranding bezoekt, krijgt Estavana het te kwaad.

'Beter Laat Dan Nooit', om 20.30 uur bij SBS6.

Dossiers