'Dominoday' op KANAALTWEE: nieuwe recordpoging

zondag 12 november 2006

Domino Day 2006 wordt een swingende muzikale show door het thema 'Music in Motion'. Op klanken van de meest uiteenlopende muziekstijlen wordt voor de achtste keer een poging gedaan het wereldrecord vallende dominostenen te breken.

B


ijna 100 bouwers uit 13 landen zijn al enkele weken bezig om in totaal 4.400.000 dominostenen neer te zetten in het FEC Expocentrum in Leeuwarden. KANAALTWEE zendt Domino Day 2006 op vrijdag 17 november live uit van 21u10 tot 23u00.

Om 23u40 wordt bekend gemaakt of het wereldrecord al dan niet verbroken werd. Het commentaar bij Domino Day wordt verzorgd door Stefan Van Loock.

Zangeres Ilse DeLange was met het oog op het thema van dit jaar, 'Music in Motion', uitverkoren om op 27 september jl. de eerste steen voor Domino Day 2006 te plaatsen. Domino Day 2006 wordt een swingende muzikale show waarin allerlei muziekstijlen gevisualiseerd en ten gehore gebracht worden, variŽrend van rock-'n-roll tot hip hop tot world music.

De bouwers, 94 in totaal uit 13 verschillende landen, zetten de overige van de 4.400.000 dominostenen neer. Zij worden bij dit door het NOC*NSF goedgekeurde sportevenement begeleid door 'Mr. Domino' Robin Paul Weijers en zijn team van specialisten. Niet alleen Nederland en BelgiŽ zenden op 17 november live de wereldrecordpoging vallende dominostenen uit, maar ook Duitsland, Oostenrijk, Engeland, Spanje, Polen, Hongarije, KroatiŽ, Zwitserland, Frankrijk en Rusland. In Rusland wordt Domino Day 2006 zelfs in drie tijdszones uitgezonden.

In 2005 zagen in totaal meer dan 50 miljoen kijkers hoe met 4.002.136 stenen een nieuw wereldrecord werd gevestigd. Dit jaar wordt geprobeerd het recordaantal van 4.400.000 stenen te laten omvallen in een avondvullende uitzending.

'Domino Day 2006' vrijdag 17 november, om 21.10 uur live bij KANAALTWEE.

Iedere ochtend een actueel nieuwsoverzicht in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor 'TV-Visie extra' via
dit invulformulier en dagelijks bij zonsopgang zitten wij in je mailbox. Een aanrader!

Heb jij onze nieuwste toepassingen al ontdekt? Zin in een screensaver of de handige TV-Visie Toolbar? Of wil je weten hoe je naar TV-Visie WAPt? Bekijk dan deze pagina!

DOSSIER: Domino Day

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers