Eddy Demarez achter de schermen terug aan de slag bij Sporza

dinsdag 30 november 2021

Sportjournalist Eddy Demarez is achter de schermen terug beginnen te werken voor Sporza. Dat weet Het Nieuwsblad en is door de VRT bevestigd. Demarez werd begin augustus op non-actief gezet nadat hij ongepaste uitspraken had gedaan over de nationale basketbalvrouwen bij hun terugkeer uit Tokio.

Eddy Demarez liet zich onder meer uit over de geaardheid van sommige speelsters wanneer ze vanaf de Olympische Spelen in Tokio terugkeerden. Demarez had naar eigen zeggen niet door dat zijn microfoon nog open stond. Het indicent leidde onmiddellijk tot heel wat protest. De VRT greep in door Eddy Demarez op non-actief te zetten.


Zowel van binnen als buiten de VRT gingen stemmen op over de heersende macho-cultuur op de sportredactie. De openbare omroep besloot om de hele afdeling tegen het licht te houden. Zo kwam er een 'inclusietraject', maar daarover zijn geen details bekend.

Eddy Demarez is nu dus terug achter de schermen. Of we hem ooit nog op de voorgrond zien treden, is vooralsog niet geweten.

Bron: Het Nieuwsblad


Lees ook:
Sporza onder vuur na zeer ongepaste uitspraken over de Belgian Cats
VRT-top duidelijk na uitspraken Eddy Demarez: 'Geen plaats voor discriminatie, haat en vuilbekkerij'
Eddy Demarez mag bij Sporza blijven

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

SBS6 Kleurt Oranje

Wilfred Genee, Johan Derksen en Renť van der Gijp geven elke dag hun kijk op het EK en de actualiteit. Met wisselende, terugkerende gasten aan tafel en aan de bar, blikt het trio terug op de EK-wedstrijden en bespreekt het zaken die Nederland die dag bezighouden.

'Vandaag Inside Oranje', om 22.55 uur op SBS6.

Dossiers