Eddy Demarez mag bij Sporza blijven

vrijdag 17 september 2021

De VRT heeft besloten om journalist Eddy Demarez niet te ontslaan, maar hij krijgt wel een sanctie. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Ook een medewerker die betrokken was bij het incident wordt gestraft.

Bij de thuiskomst van de basketbalvrouwen na hun prestatie op de Olympische Spelen had Eddy Demarez zich laattdunkend uitgelaten over de Belgian Cats. Hij had het onder meer over de geaardheid van de vrouwen. Alleen had Demarez niet door dat de microfoon nog openstond. Iedereen die de livestream aan het volgen was heeft dus de opmerkingen gehoord.


Onmiddellijk na het incident besloot de VRT om Eddy Demrez op non-actief te zetten. En dat is hij tot op vandaag. De Belgian Cats zelf hadden in een eerste reactie het ontslag van Demarez geëist, maar zover komt het niet. Hij en een medewerker krijgen een sanctie. Dewelke dat is, wil de openbare omroep niet kwijt. Volgens de integriteitscommissie is het gebeuren alvast een zware inbreuk op de integriteitscode van de VRT.

Daarnaast komt er een traject over inclusie voor de gehele sportredactie. En dat is op zich geen slecht idee, want ook intern waren er stemmen die het hadden over een diep gewortelde macho-cultuur bij Sporza. Onder meer Linde Merckpoel en Bart Schols hadden het daarover.

Bron: Het Nieuwsblad


Lees ook:
Sporza onder vuur na zeer ongepaste uitspraken over de Belgian Cats
VRT-top duidelijk na uitspraken Eddy Demarez: 'Geen plaats voor discriminatie, haat en vuilbekkerij'

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'90 Day Fiancé' (TLC)

De trouwdag van Gino en Jasmine is eindelijk aangebroken. Clayton is bang dat Anali niet bij het altaar zal verschijnen. Citra's vader wijst de christelijke ceremonie van Sam en Citra af. Nikki hoopt dat ze Justin kan vertrouwen als ze Moldavië verlaat. Sophie is de ruzies tussen Rob en haar moeder beu.

'90 Day Fiance', om 20.30 uur op TLC.

Dossiers