En stopt met 'Twee tot de Zesde Macht'

vrijdag 14 januari 2022
Foto: Eén - © VRT Geert Van Hoeymissen 2019

Er komt voorlopig geen nieuw seizoen meer van de zondagavondquiz 'Twee tot de Zesde Macht'. Dat wordt door het netmanagement van En bevestigd in Het Laatste Nieuws. De quiz was gedurende zeven seizoenen te zien op En.

'Twee tot de Zesde Macht' wordt gemaakt door productiehuis Koeken Troef! van Bart De Pauw. Hij presenteerde het programma tot het schandaal rond zijn persoon losbarstte. Daarna nam Jeroen Meus het stokje over. Hij presenteerde de laatste drie seizoenen van 'Twee tot de Zesde Macht'. Een nieuw seizoen komt er nu niet meer. Maar de VRT benadrukt dat dit geen definitief einde voor de populaire quiz hoeft te zijn. 'We lanceren graag regelmatig nieuwe programma's op zondagavond. Zoals straks 'Hotel Romantiek', verklaart netmanager Lotte Vermeir.


De beslissing om geen nieuw seizoen van 'Twee tot de Zesde Macht' te bestellen zou ook niets te maken hebben met de schadevergoeding van 12 miljoen euro die Bart De Pauw en zijn gezin van de VRT eisen. Jeroen Meus, die pas zijn exclusiviteitscontract met de openbare omroep heeft verlengd, plooit hierdoor wel volledig terug op het maken van 'Dagelijkse Kost'. Maar dat wil volgens de netmanager niet zeggen dat de tv-kok geen andere uistapjes meer zal maken. 'Als er een voorstel op tafel komt in het verlengde van de uitstekende reportagereeks 'Goed Volk' die hij eerder maakte, zullen we Jeroen daarover aanspreken.'

Bron: Het Laatste Nieuws


Lees ook:
Jeroen Meus debuteert als quizmaster in 'Twee tot de Zesde Macht'

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers