Eerste Belgische True Crime serie komt naar Streamz en Play4

maandag 24 januari 2022
Foto: © Streamz 2022

'True Crime Belgium' is een unieke 16-delige crime-docu-reeks met nagelbijtende Belgische misdaadverhalen, waarvan de harde realiteit de fictie overtreft. Beklijvende getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden, doen je op het puntje van je stoel zitten.

De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische 'true-crime'-podcast 'De Volksjury'.


Als kijker zit je op de eerste rij: de makers konden op journalistieke wijze de hand leggen op authentiek gerechtelijk foto -en videomateriaal dat voor het eerst zal getoond worden in deze bloedstollende reeks. Wat is er gebeurd? Wie heeft het gedaan? Wat bezielde de dader? Hoe werd de zaak opgelost en tot welke bestraffing leidde het onderzoek? In deze meeslepende crime-reeks kom je dit allemaal te weten. Hieronder kom je meer te weten over de eerste 3 zaken.

'Nacht van de waanzin' (dubbele aflevering)
De docu-reeks start met de tot elke verbeelding tartende zaak Osman Calli, een koele seriekiller die in 1 nacht zijn vrouw, zijn zus, zijn ex en haar schoonmama in Gent en in Aalst vermoordde. Twee slachtoffers van de nachtelijke raid overleefden de schietpartij. Eén van de twee slachtoffers betrof een vergissing. Deze man is voor zijn leven gekluisterd aan zijn rolstoel.  Ze getuigen openhartig in deze dubbele aflevering.

'Nachtmerrie tegens sluitingsuur'
Kelly Hesters werd in haar boetiek aangevallen en gemarteld door een psychopaat tegen sluitingsuur.  Ze overleefde de moordpoging als bij wonder. In deze aflevering getuigt Kelly over de gruwelijke feiten die haar als 22-jarige in de fleur van haar leven overkwamen die befaamde avond op 16 april 2002. Het is een dinsdagavond net na de paasvakantie.

'Dood-geknuffeld'
In de zaak Werbrouck-Eyletten beleven we mee hoe een weerloze demente moeder wordt mishandeld door haar eigen dochter en vermoord door diens ex-partner. In deze aflevering gaan we op zoek naar de waarheid en tegelijkertijd focussen we ons ook op oudermishandeling en hoe Myriam Werbrouck en Freddy Eyletten, haar ex-partner, erin geslaagd zijn iedere vorm van externe controle stap voor stap uit te schakelen.

Samenwerking met 'De Volksjury'
De populaire Belgische true crime podcast 'De Volksjury' zal doorheen het jaar over vier 'True Crime Belgium' cases een special brengen voor de liefhebbers. In de eerste aflevering zullen ze dieper ingaan op het verhaal van Osman Calli. De ongeduldige true crime fan hoeft gelukkig niet lang te wachten, want de podcast zal gepubliceerd worden op 17 februari, de dag na de lancering van de docu-reeks.

'Het is geen verrassing dat Vlamingen zich interesseren in true crime. In België bestaan al heel veel fictiereeksen over politie- en moordzaken en true crime is daarin de volgende logische stap', zegt het 'De Volksjury' duo Silke Vandenbroeck en Laura Scheerlinck. Al vier jaar lang zitten ze maandelijks achter hun microfoon om samen de spannendste moordzaken te bespreken. Toen ze over de docu-reeks hoorden, was hun interesse dan ook meteen gewekt.

True crime op Streamz
True crime wordt een belangrijk deel van het aanbod van Streamz in 2022. Zo brengen ze onder andere op 24 januari ook de VTM-docu-reeks 'De Kasteelmoord' en volgt later dit jaar de docu-reeks 'De Sneeuwman' over moordenaar Michel Stockx.

Peter Vindevogel, CEO Streamz: 'We merken dat Vlamingen heel erg geboeid zijn door wat we 'human interest' verhalen noemen. Door het true crime aanbod te vergroten, willen we hier een antwoord op bieden. Dit soort verhalen leven ook verder dan het scherm en net daarom zijn we blij om samen te werken met 'De Volksjury'. Samen kunnen we de Vlaming een ware true crime beleving bieden die het scherm overstijgt.'

'True Crime Belgium' is een productie van Lecter Scripted Media voor Streamz en SBS. Er verschijnt wekelijks een nieuwe aflevering op Streamz en later op Play4.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Even Tot Hier' (BNNVARA)

Niels van der Laan en Jeroen Woe proberen in één week een muzikale voorstelling over die week te maken. Met de muzikale gast, het liedje van één minuut, scherpe grappen en rake observaties.

'Even Tot Hier', om 21.25 uur op NPO 1.

Dossiers