Erik Van Looy besmet met corona! 'De Slimste Mens ter Wereld' krijgt tijdelijk nieuwe presentator!

maandag 15 november 2021
Foto: Play4 - © SBS Belgium 2021

Het is gebeurd! Erik Van Looy is besmet met het coronavirus en zit in quarantaine tot en met donderdag 18 november. De quizmaster zal daarom voor twee opeenvolgende afleveringen vervangen worden. Hiermee krijgt 'De Slimste Mens ter Wereld' voor het eerst sinds lang een nieuwe presentator.

Erik Van Looy: 'Het onvermijdelijke is gebeurd, het virus heeft nu ook mij te pakken. Ik voel me gelukkig niet ziek en vertoon enkel lichte symptomen zoals keelpijn en wat hoesten. Maar rekening houdend met de noodzakelijke quarantaine zal ik twee opeenvolgende opnames van 'De Slimste Mens ter Wereld' moeten overslaan.'


Deze week en volgende week is Erik Van Looy nog dagelijks op de afspraak op Play4, maar de afleveringen van woensdag 1 en donderdag 2 december zullen gepresenteerd worden door jurylid Bart Cannaerts. De opnames van die afleveringen worden vanavond ingeblikt in de studio in Vilvoorde.

Erik Van Looy: 'Bart zetelde vanavond normaal als jurylid bij een van de opnames. Na overleg met de redactie heb ik hem opgebeld met de vraag om de presentatie van mij over te nemen. Hij moest er even van bekomen, maar ik geloof hem als hij zegt dat hij er straks een lap op gaat geven.  Ik kan me geen betere ad interim presentator bedenken. Bart kent het spel door en door en heeft een heerlijk gevoel voor humor. Of hij even goed is in het uitbeelden van onnozele tips en op het juiste moment 't is gebeurd!' zal roepen, moet nog blijken, maar ik ben er heel zeker van dat hij zijn – of eigenlijk mijn- taak tot een goed einde zal brengen.'

Bart Cannaerts deed zelf twee keer mee aan 'De Slimste Mens ter Wereld' en schopte het in 2012 zelf tot de halve finale. Sinds 2013 zetelt hij in de jury van de quiz.

'Ik heb eigenlijk nog geen tijd gehad om goed te beseffen dat ik een quiz voor een miljoen kijkers ga presenteren. Ik ben nog maar net gevraagd door Erik Van Looy en ik kon onmogelijk zeggen 'ik kan niet', want ik zat normaal gezien in de jury. Dus vandaag switch ik de hele tijd tussen de emoties 'heel vereerd' en 'blinde paniek'. Maar natuurlijk zeg je ook gewoon volmondig en meteen 'ja' als die vraag je gesteld wordt. De afgelopen negentien jaar dat Erik dit doet, heeft er nooit iemand anders achter die desk gestaan, dus ik ga gewoon ontzettend hard mijn best doen en ervan genieten', aldus Bart Cannaerts.

Vorige week moest een kandidaat forfait geven door een coronabesmetting. Op maandag 22 november zal daarom Jan Maarschalk Lemmens – alias GLINTS - aantreden als reserve kandidaat. De kandidaat die hij vervangt kan nog aantreden op een later moment in 'De Slimste Mens ter Wereld'.

De uitzendingen van 'De Slimste Mens 'ter Wereld lopen gewoon door, met de finale op donderdag 23 december. De coronamaatregelen voor en achter de schermen van 'De Slimste Mens ter Wereld' blijven ongewijzigd.


Lees ook:
Welkom bij 'De Slimste Mens ter Wereld'! Maar wat is er gebeurd met Erik Van Looy?
Dit zijn alle kandidaten voor 'De Slimste Mens ter Wereld' 2021
Het beste van Jeroom en Philippe Geubels in 'De Slimste Mens ter Wereld' 2020!

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers