Exclusieve blik achter de schermen van 'De Bende van Jan de Lichte' op VTM GO

zondag 28 november 2021
Foto: VTM - © MEDIALAAN 2018

Sinds 17 oktober is de tiendelige reeks 'De Bende van Jan de Lichte' elke zondagavond te zien bij VTM. Er is nu ook een exclusieve achter de schermen reeks, enkel te bekijken op VTM GO.

Cast, crew en figuranten vertellen in drie afleveringen hoe deze straffe fictiereeks vol spectaculaire scènes tot stand kwam.


In de eerste aflevering van 'De Bende van Jan de Lichte' wordt een postkoets overvallen. 'We hadden maar één dag om die scène te draaien', zegt hoofdrolspeler Matteo Simoni. 'En die was heel belangrijk, ook in het boek, want het is de eerste keer dat Jan de Lichte zijn stem laat horen.' Maar eenvoudig was het niet, zegt regisseur Maarten Moerkerke: 'Je moet weten, die postkoets is eigenlijk al heel duur. Die vier paarden daarvoor ook.' En dan waren er ook nog de stuntmannen: 'Dat zijn heel ervaren mensen en die helpen om zo'n scène beter te maken', zegt Moerkerke. 'Maar blijkbaar moet er na x aantal vallen bijbetaald worden, per stunt... Dat hebben we dan toch een beetje moeten doseren.'


'De Bende van Jan de Lichte Behind the Scenes', exclusief op VTM GO.
'De Bende van Jan de Lichte', elke zondag om 21.00 uur bij VTM en ook op VTM GO.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers