Goed nieuws! 'Er zijn dit jaar geen stoute kinderen!'

zaterdag 13 november 2021

Vandaag iets na twee meerde Sinterklaas met zijn gevolg aan tegen het ponton aan het Steenplein in Antwerpen. Hij werd er verwelkomd door zijn goede vriend Bart Peeters en Annick De Ridder, havenschepen van Antwerpen.

Na een stoet van een uur langs de wachtende kinderen via de Ernest Van Dijckkaai en de Suikerrui naar de Grote Markt was het dan eindelijk zover. De aanwezige kinderen zouden te weten komen of er dit jaar stoute kinderen waren. Iedereen werd nog even in spanning gehouden want even leek het erop dat er dit jaar toch enkele kinderen stout geweest waren.


Zo was er de vierjarige Lina die haar lieve opa van een berg had geduwd. Gelukkig kon Piet de Sint snel geruststellen. Lina en haar opa gingen sleetje rijden in de Ardennen. En toen heeft Lina haar opa een duwtje gegeven op de slee, zodat die ook een keertje lekker naar beneden kon glijden. Maar er was ook de zesjarige Arthur die zijn eigen vader had opgegeten! Maar gelukkig weet Zwarte Piet wat er écht gebeurd is. Arthur heeft zijn pap opgegeten met een lepel en dus niet zijn papa. Dan werd het toch nog even heel spannend toen Sinterklaas in zijn grote boek las dat Sofia, een zevenjarig meisje haar oma had omgehakt! Gelukkig verduidelijkte Piet dat Sofia haar mama om gehaktballen in tomatensaus had gevraagd, omdat ze wist dat oma en opa kwamen eten en die zijn daar verzot op.

Uiteindelijk kwamen dan toch de verlossende woorden: er zijn dit jaar geen stoute kinderen!

De Intrede werd live uitgezonden op Eén en Ketnet maar voor wie het gemist heeft, zendt Ketnet de Intrede opnieuw uit: zaterdag om 18.05 uur, zondag om 8.00 uur en woensdag 17 november om 13.30 uur. Op woensdag is dat met Vlaamse Gebarentaal.

'De Ramontische RadioRodeo' en heel wat andere Sinteressante programma's
Sinterklaas brengt niet alleen goed nieuws mee uit Spanje maar ook een gloednieuwe podcast: 'De Ramontische RadioRodeo'. In deze humoristische podcast krijgt Ramon Iglesias, de paardenverzorger van de Sint, iedere aflevering een gast uit het universum van de Sint op bezoek. Met heel wat hilarische rubrieken als de flauwe mop van Ramon, een verhaaltje over een mama, reclame en een liedje van Ramon.

Ook voor de allerkleinsten heeft Ketnet Junior een nieuw Sinteressant programma in aanbieding. In 'Sarah Zingt' komen vanaf nu heel wat bekende sinterklaasliedjes aan bod. Ook het legendarische programma 'Dag Sinterklaas' en heel wat andere Sintprogramma's zijn vanaf vandaag opnieuw te zien op Ketnet en Ketnet Junior. In 'Sintervraagje' beantwoorden kinderen vragen over Sinterklaas en zijn allerbeste vriend Zwarte Piet. In 'De Sintkrant' knutselt Conchita er op los, geeft Ramon tips en tricks over paarden, zingen Kneta Knieschijf en Ramon Sinterklaasliedjes uit volle borst en veel meer. In de bioscoop kunnen Ketnetters momenteel genieten van de derde film van Sinterklaas: 'Sinterklaas en Koning Kabberdas'.

De 'Ramontische RadioRodeo' via Ketnet.be, de Ketnet-app of via een favoriete podcast-app. Alle Sintprogramma's zijn te bekijken op Ketnet, Ketnet Junior, VRT NU en de digitale kanalen van Ketnet en Ketnet Junior.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers