Hoe goed reden Elodie Ouédraogo en Otto-Jan Ham het WK tijdrijden?

woensdag 22 september 2021

Maandenlang hebben Elodie Ouédraogo en Otto-Jan Ham de ziel uit hun lijf gereden om zich op het WK tijdrijden in eigen land te meten met de professionele tijdrijders. Ze reden hun tijdrit intussen, maar hoe hebben ze het gedaan?

Het doel van beiden was om niet laatste te eindigen. Is dat gelukt? Otto-Jan Ham eindigde voor de Ghanees Christopher Symonds. Hij eindigde dus niet als laatste. Elodie moest, weliswaar nipt, de duimen leggen voor de Pakistaanse deelneemster Asma Jan. Amper 41 seconden zat tussen de beide dames.


En dat alles met een voorbereiding die pas in april van dit jaar is begonnen. Een erg mooie prestatie van beiden. Elodie Ouédraogo heeft alvast genoten van de uitdaging. 'Het was best fijn om weer even van topsport te proeven. Ik weet nu dat ik nog altijd diep kan gaan', zegt ze daarover in Het Nieuwsblad. Otto-Jan Ham reageerde op Studio Brussel: 'Het is bijzonder hoe lang je naar iets toeleeft en hoe snel dat weer gedaan is. Zes maanden werk je voor iets, en dan eindigt dat abrupt. Mentaal ben ik dus nog aan het bekomen.'

Meer weten? Lees hier nog eens het interview dat TVvisie had met Elodie Ouédraogo en Otto-Jan Ham bij de aankondiging van het programma in augustus.

Bron: Het Nieuwsblad

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Even Tot Hier' (BNNVARA)

Niels van der Laan en Jeroen Woe proberen in één week een muzikale voorstelling over die week te maken. Met de muzikale gast, het liedje van één minuut, scherpe grappen en rake observaties.

'Even Tot Hier', om 21.25 uur op NPO 1.

Dossiers