iN.Di lanceert HDTV

woensdag 28 maart 2007

Over een kleine veertien dagen is het zover: dan pakt iN.Di als eerste Vlaamse aanbieder uit met een volwaardig HDTV-pakket.

D


onderdagavond organiseert de Interkabel-groep in de Euro1080-studio's in Lint een grote launchparty, met een hoop bekende Vlamingen die als eersten de uitzendingen van de verschillende HDTV-zenders zullen kunnen bekijken.

HDTV staat voor Hoge Definitie Televisie, een standaard die een veel betere beeld- en geluidskwaliteit levert dan gewone digitale televisie. iN.Di wist voor zijn HDTV-pakket al cultuurzender EXQI, evenementenzender HD1, docuzender National Geograpic en filmzender Kinepolis TV te strikken. Het grote parapaardje is echter VTM, dat daarmee de eerste generalistische zender uit de Benelux is dat in HD zal uitzenden.

Vanaf 10 april zullen de iN.Di-klanten kunnen genieten van de HD-zenders. Daarvoor is wel een speciale HD-televisie en een nieuwe decoder nodig. Die decoder zal eerstdaags in de winkels liggen. De kijker kan kiezen tussen een versie met of zonder harde schijf (250GB).

Het paradepaardje in het HD-aanbod van iN.Di is dus VTM HD. De kijkers zullen zo enkele programma's uit het VTM-aanbod in hoge definitie kunnen bekijken. Het gaat om programma's als Aspe, Familie, maar ook Idool 2007. Op lange termijn zullen alle programma's in hoge definitie uitgezonden worden.

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders' (RTL 4)

Met de finale in zicht, groeit het onderlinge wantrouwen. Zelfs de Verraders bekijken elkaar met argusogen. Een van de Getrouwen probeert de groep voorzichtig mee te krijgen, maar belandt zelf in een zee van verdenkingen. In een kasteel waar paranoia hoogtij viert, is strategie de sleutel.

'De Verraders', om 20.00 uur op RTL 4.

Dossiers